3 TRUCURI DE DESIGN PENTRU UN RESTAURANT DE SUCCES

Un proiect de design interior pentru restaurant este o investiție. Dacă în cazul amenajărilor spațiilor individuale miza este comoditatea, în cazul HORECA ambianța este factorul care ademenește vizitatorul.

Dacă în cazul restaurantelor cu bucătărie specifică, interiorul este dictat de cultura din care aceasta provine, în cel al restaurantelor cu bucătărie europeană, lucrurile se complică un pic. Aici se cer interioare moderne și memorabile. Pe de o parte, spațiile trebuie să fie calme și intime, pe de alta – experiența atmosferei acolo și anturajul în care clientul a trăit-o trebuie să rămână pentru mult timp pe retină.  Dar cum obținem acest lucru? Evident te vor ajuta analogiile beneficiarului și dorințele lui, însă e bine de ținut minte că nu el, ci vizitatorii restaurantului sunt consumatorii finali ai produsului pe care îl generează biroul de design. Analizând lucrurile prin această prismă, iată 3 trucuri care te vor ajuta să creezi un proiect de succes:

Păstrează spațiul aerisit

Nimănui nu-i plac spațiile apăsătoare. Indiferent de planificare, amplasarea mobilierului trebuie să asigure deplasarea comodă și un flux logic. Dacă aveți detalii precum balustrade sau elemente de zonare, puteți opta pentru sticlă sau mobilier în rafturi pentru a garanta transparența spațiului, dar și efectul de siguranță și intimitate de care aveți nevoie.
Atenție la detalii. „Less is more” este regula valabilă și pentru designul și decorul de restaurant. În cazul nerespectării acesteia puteți pune în umbră detalii mai importante precum: geometria spațiului, lumina, culorile sau finisajele. Iată cauza din care elementele de decor alese înțelept.

Alege cu atenție mobilierul

Mobilierul este și el un bun motiv de a ieși în evidență. Ține cont de faptul că specificul conceptului de restaurant presupune că vizitatorul va savura fiecare bucățică din bucate, iar pentru acest lucru are nevoie de comoditate. Alegeți fotoliile astfel încât înălțimea lor să fie corect aleasă în raport cu masa și să predispună la relaxare. Astfel timpul petrecut în așteptarea bucatelor nu va fi resimțit ca fiind mult prea lung.
Nu uitați că mobilierul oferă și maleabilitate în tapițerie. El poate deveni stopul de culoare de care are nevoie interiorul sau poate crea un joc cromatic ce va dizolva din plictiseala uniformizării estetice. Așa cum am făcut noi în cazul proiectului MELI Restaurant.   

Captează atenția prin detalii

A introduce originalitate în proiect presupune a introduce elemente pe care nu le găsești în altă parte. În acest sens, fiecare proiect se bucură de o atenție deosebită din parte echipei AB+Partners. Pe lângă tablourile sau vasele ceramice decorative create individual, purtând semnătură artiștilor autohtoni, sunt detalii pe care le proiectăm pentru anumite interioare. Drept exemplu poate servi corpul de iluminat al restaurantului Divus.
La nivelul corpurilor de iluminat, am creat un jos liniar pe verticală și în cazul MELI Restaurant Interior Design.

Răsfoiți portofoliul nostru și descoperiți cum amenajăm noi astfel de spații.

Dacă vă doriți unul proiectat cu aceeași doză de inspirație și profesionalism, contactați-ne!

Читайте также