50 SHADES OF… NEUTRAL

Există sute de nuanțe de bej, iată de ce pe noi nu ne sperie când clienții ne solicită culori neutre. Pe de o parte stă dorința beneficiarilor de a obține un interior plin de echilibru și rafinament, pe de alta – dorința de a demonstra cât de variate pot fi proiectele ce au la bază similitudini cromatice. Mularea proiectelor pe individualitatea clientului aduce nuanțelor neutre flexibilitate în design, fiind potrivit unei game variate de stiluri. Totuși, în selectarea lor, e bine să ținem cont de unele circumstanțe.

Amplasarea spațiului

În funcție de amplasarea spațiului, putem opta pentru anumite nuanțe de culori neutre pentru a îmbunătăți lumină naturală și pentru a crea o atmosferă plăcută. Într-o cameră expusă spre nord, unde lumina naturală este mai rece și mai difuză, culorile neutre mai deschise, cum ar fi albul cremos, bejul sau griul pal, pot contribui la încălzirea și iluminarea spațiului.

În contrast, într-o cameră expusă spre sud, care beneficiază de mai multă lumină naturală și căldură, putem opta pentru culori neutre mai închise, cum ar fi nuanțele de gri și taupe, pentru a crea o atmosferă mai echilibrată și mai confortabilă.

Căldura nuanțelor

Intensitatea culorilor neutre poate influența temperatura percepută a unui spațiu. Culorile neutre cu o tentă caldă, precum bejul cu subtonuri aurii sau griul cald cu nuanțe de maro, pot adăuga o senzație de căldură și confort într-un interior.

Pe de altă parte, culorile neutre cu o tentă rece, cum ar fi griul deschis sau albastrul pal, pot oferi o atmosferă mai aerisită și mai răcoroasă într-un spațiu, perfect pentru zonele cu temperaturi mai ridicate sau pentru a adăuga o notă de prospețime într-un spațiu mai mic.

Luminozitatea

 În funcție de amplasarea și lumina naturală disponibilă în fiecare spațiu, este important să alegem culori care să accentueze luminozitatea și să facă încăperea să pară mai spațioasă.

Coerența

Pentru a crea un aspect uniform în întreaga locuință, putem folosi aceleași culori neutre în mai multe spații, adaptându-le în funcție de funcționalitatea fiecărei încăperi.

Contrastul

Utilizarea culorilor neutre nu înseamnă lipsa de contrast. Putem adăuga texturi și materiale interesante pentru a aduce varietate și interes vizual în designul interior.

Alegerea culorilor neutre potrivite în funcție de amplasarea spațiului și intensitatea lor poate contribui semnificativ la crearea unei atmosfere plăcute și armonioase în interiorul locuinței. Este important să experimentăm și să ne asigurăm că alegem nuanțele care să se potrivească cel mai bine nevoilor și preferințelor noastre.

Serviciile noastre de design interior te pot scuti de dilema acestor detalii. Îți proiectăm și realizăm proiectul meticulos, indiferent de destinația lui.

Pentru a te convinge că suntem cei de care ai nevoie, descoperă portofoliul nostru.

După ce te-ai convins, contactează-ne!

Читайте также