[ AB+PARTNERS ], din nou pe arena internațională a designului

Azi dăm startul SHARE INTERIOR FORUM BUCHAREST. Unul dintre cele mai importante evenimente din domeniul arhitecturii și designului interior din România. [ AB+PARTNERS ] este prezent acolo nu doar ca vizitator, ci ca participant activ. În cele două zile ale evenimentului vom arăta publicului experiența noastră, filosofia pe care o includem în proiectele noastre, dar și vom urca pe scenă cu studii de caz din portofoliu. Dar să le luăm pe rând.

EXPOZIȚIE CONCEPTUALĂ

Alături de alte două birouri de renume din țara vecină, PickTwo Studio și CUMULUS Architecture, [ AB+PARTNERS ] își prezintă lucrările în expoziția sa conceptuală ROCK THIS WORLD | FROM A SPACE TO A PLACE. O expoziție despre filozofia biroului, ce conține peste două dintre proiectele executate de-a lungul timpului. Conceptul vorbește publicului despre faptul că sensul arhitecturii și designului constă în puterea lor de a transforma și de a realiza o mare metamorfoză în construirea viitorului. Aceasta vine să ofere vizitatorilor perspectiva din care arhitecții analizează lumea din jur. Este o ilustrare a formulei în care analiza spațiului, a culturii, investițiilor și chiar comportamentelor sociale, constituie factori ce dau de personalitate spațiului pentru a-l marca. Ar funcționa de la scară locală la scară globală? Ar aduce bucurie în arta de a trăi? Acestea sunt întrebările care ne stau în față în procesul de proiectare pentru toate tipurile de programe, de la case rezidențiale sau clădiri multifuncționale, la restaurante și spații de birouri… – sunt întrebări la care biroul încearcă să ofere răspunsuri.

Motto-ul expoziției: LOOK AT THAT ROCK, AND ASK YOURSELF WHAT IT COULD BECOME…

PREZENTĂRI

Reprezentanții [ AB+PARTNERS ] sunt prezenți  pe scena SHARE INTERIOR FORUM BUCHAREST în ambele zile, cu studii de caz ce vin să demonstreze expertiza în domeniul amenajărilor, cu un accent deosebit asupra dimensiunii sustenabilității. Unul dintre studiile de caz are în vizor proiectul unei case pasive și reprezintă ilustrarea elocventă a progresului tehnologic, armonios îmbinat într-un proiect de arhitectură modern. Acesta abordează nu doar conceptul de arhitectură individuală sustenabilă, ci și soluțiile implementate pentru execuția acesteia. În cel de-al doilea caz este vorba despre specificul amenajării spațiilor de restaurant și wellness, iar aici biroul a prezentat detalii despre

NETWORKING CU SPECIALIȘTI INTERNAȚIONALI

Nu în ultimul rând, SHARE INTERIOR FORUM BUCHAREST reprezintă o oportunitatea de a crea conexiuni cu valoroși specialiști din domeniu. Ediția din acest an aduce invitați din Italia, Marea Britania, Turcia, Iran și Germania, printre speakeri numărându-se reprezentantul renumitului birou MVRDV. Alături de aceștia, reprezentanții [ AB+PARTNERS ] vor face schimb de experiență, idei și viziuni, panelurile tematice aducând în discuție felul în care arhitecții și designerii își asumă aceste roluri esențiale și aleg să proiecteze spațiile interioare din clădiri cu funcțiuni rezidențiale, educaționale și culturale, comerciale, de birouri, hoteluri, restaurante. Toate acestea sunt puse în contextul mai larg al preocupărilor pentru integrarea ultimelor tehnologii, pentru sustenabilitate, schimbări climatice, pentru construcția unor atitudini responsabile față de oameni și mediu.

Читайте также