ACELAȘI, DAR DIFERIT: DESIGNUL INTERIOR DE REȚEA

Doar pentru că au o identitate la care se aliniază, restaurantele de rețea nu trebuie să arate la fel. Da, ele fac parte dintr-un context comun, cu caracteristici și atmosferă similare. Totuși, fiecare spațiu trebuie să emane individualitate și originalitate. Proiectele de design interior pentru restaurantele de rețea necesită atenție sporită pentru a asigura consistența și coerența în întreaga rețea, dar și adaptabilitate la diferite spații și experiențe de consum. Știm aceste teze pentru că le-am implementat în cazul localurilor CORSO PIZZA. Iată criteriile de care ne-am ghidat pentru a obține interioare ce satisfac toate aceste criterii.

Identitatea Brandului

Proiectarea interioarelor pentru CORSO PIZZA a venit în contextul unui proces de rebranding, iată de ce era important să aliniem interioarele la identitatea brandului prin intermediul designului interior. În acest caz am mers pe elemente distinctive, cum ar fi logo-ul care întâlnește vizitatorii și paleta de culori comună. Aceste elemente trebuie să fie integrate în designul spațiului pentru a crea o experiență consistentă și recognoscibilă pentru clienți.

Ambientul și Atmosfera:

Crearea unei atmosfere plăcute și prietenoase este crucială pentru succesul unui restaurant de rețea. Iluminatul adecvat, alegerea materialelor și texturilor, precum și selecția mobilierului și a decorului, toate contribuie la crearea unei atmosfere memorabile pentru clienți. Aici este locul perfect de utilizare a elementelor comune. Astfel, canapele cu forme comune, tapițeria în aceleași culori, dar și modul de amplasare a mobilierului, ce garantează transparență și lejeritate spațiului, creează o atmosferă de amprentă pentru CORSO PIZZA.

Consistență și individualizare

Pentru a menține o identitate de brand puternică și recunoaștere în întreaga rețea, este important ca elementele de design prezente în toate locațiile să aibă coerență. Unii ar alege să standardizeze detaliile decorative și branding-ul vizual, nu și noi. Am abordat acest aspect nu prin intermediul obiectelor în sine, ci prin intermediul materialelor. Astfel, dacă într-un caz avem ca detaliu de decor vase din argilă, în celălalt local CORSO, argila a luat aceeași formă circulară, însă a fost reinterpretată și transformată în corp de iluminat.

Proiectele de design interior pentru restaurantele de rețea trebuie să fie atent planificate și executate pentru a oferi o experiență coezivă și memorabilă pentru clienți, indiferent de locație sau dimensiunea spațiului. O abordare integrată, care combină identitatea brandului, confortul clienților și atmosfera, este cheia succesului în această industrie competitivă.

Читайте также