Ai putea să vinzi mai mult! Interiorul spațiului comercial ca instrument de marketing

De obicei, percepem spațiul la nivel senzorial. Rămânem mai mult timp în spațiul în care ne simțim comod și revenim în cele memorabile. Și dacă în cazul locuințelor proiectul de design interior este creat astfel încât să corespundă solicitărilor locatarilor, în cazul spațiilor publice lucrurile stau un pic altfel. Aici, suprafața necesită o abordare individuală și o zonare minuțioasă pentru a oferi produselor un ambalaj comun ce le-ar reprezenta demn și care ar atrage potențialii cumpărători.

Amenajarea interioară ca metodă de comunicare

A ademeni cumpărătorul nu înseamnă doar să îi propui oferte avantajoase. Comunicarea cu publicul tău are loc inclusiv prin interiorul pe care i-l prezinți. Detaliile pe care le folosești în spațiul tău comercial sau expozițional oferă vizitatorilor tăi o serie de răspunsuri și senzații. Iată de ce este important să utilizezi cromatica și elementele specifice ale brandului tău. În cazul proiectului Regina Naturii, am proiectat standurile în formă hexagonală – formă inspirată din fagurele de miere, element caracteristic pentru imaginea brandului. De asemenea, am oferit comoditate și o atmosferă mai dulce spațiului prin utilizarea unei nuanțe calde de galben, care ilustrează cromatic produsul de specialitate a companiei – mierea.

Grijă pentru fiecare vizitator

Ce facem cu copiii? Unde soțul va aștepta în timp ce partenera e în cabina de probă? Și în general, unde trebuie amplasate cabinele de probă pentru a nu perturba fluxul vizitatorilor?
Comoditatea spațiului comercial nu trebuie să fie direcționată doar către cumpărător. Trebuie să ținem cont și de eventualii însoțitori, de exemplu. Pentru magazinul Street & Sport am ales să amplasăm mai multe scaune de tip otoman care au atât rolul de loc unde poate fi măsurată încălțămintea, cât și cel de așteptare. Iar pentru a scurta și mai mult timpul de așteptare, am instalat în magazin și un aparat de fotbal de masă. Totul încadrat armonios în conceptul magazinului sportiv.  

Detalii individuale pentru a ieși în evidență pe fundalul concurenților aflați pe aceeași nișă

Originalitatea și individualitatea au devenit premise foarte importante în societatea contemporană. În vremurile în care consumerismul a atins cote maxime, iar numărul spațiilor comerciale este atât de mare, „a fi memorabil” înseamnă ceva. De curând am implementat aceste două principii în proiectul de amenajare a farmaciei Elody. Am păstrat structura clasică a standurilor laterale, arcuindu-le în partea superioară și oferindu-le o alură rafinată, datorită elementelor metalice. Aceleași forme sunt prezente și în zona caselor de marcat. Adevăratele bijuterii ale proiectului au devenit, însă, standurile din centrul spațiului. Le-am oferit forma organică a unor pietre, atribuindu-le și structura acestora. Aceeași formă a preluat-o și corpul de iluminat principal. Ca o continuare a direcției de naturalețe pe care am abordat-o, acesta este completat de plante. Nuanțele pale și calde, dar și durabilitatea pe care o emană aspectul pietrei, oferă o senzație de comoditate și rafinament, fără a contrazice destinația spațiului.

Читайте также