IMG bw min

Alina Bodișteanu, omul care știe seriosul termen „escapism”

Proiectele AB+Partners sunt consistente și estetice pentru că așa sunt angajații noștri: plini de esență și stilați.

Așa este și Alina Bodișteanu, ale cărei proiecte, cu siguranță, le-ați văzut în portofoliul nostru. A avut norocul să crească într-un mediu creativ. Ne-a mărturisit că, atunci când era mică, obișnuia să facă schimbări în casă și să dea o nouă viață obiectelor vechi, iar acest fapt a făcut ca ea acum să ne fie colegă. Spune că designul este o pasiune și, în același timp, o alegere rațională.

Să trecem la ale noastre. Știți genul de persoane care mereu zboară pe undeva, iar colegii îi admiră cu invidie pozele. Ei bine, aceasta este Alina. Nu trece sezon fără ca ea să se laude cu o destinație frumoasă. Ea este „pasărea călătoare” a biroului nostru, doar că nu zboară spre tărâmuri mai calde, ci spre locuri mai creative. Vizitează, deseori expozițiile de design și spune că a te inspira doar din imaginile din mediul virtual este ca și „cum ai vrea să mănânci, dar nu mergi în restaurant, dar iți potolești foamea cu imagini de pe net.” Călătoriile, oamenii, experiențele, arta, peisajele și natura pot fi strălucirile inspirației, ne spune Alina și noi o credem.

Câteva lucruri importante despre Alina:
• Alina nu crede în tendințe, ea doar le observă.
• Alina compară designul cu o joacă, în care participă mai mulți „copii” ambițioși).
• Dacă nu ar fi designer, Alina ar merge pe o insulă tropicală, unde ar trăi doar cu oamenii dragi.

Viziune asupra designului interior:
Întrebată despre ce trebuie să exprime un interior, Alina răspunde: „Escapism.” Cu riscul de a părea ridicolă, o să vă mărturisesc că a fost nevoie de DEX ca să înțeleg ce vrea să spună ea. Am înțeles și răspunsul este perfect: un interior trebuie să te facă să evadezi din cotidian prin contemplarea esențelor spirituale și prin căutarea unui refugiu în atemporalitate. Adevărul e că, în lucrările ei, acest escapism vine la pachet cu o senzație de libertate.

În realizarea unui proiect de design interior, pentru Alina, e important nu doar să găsească elementele necesare pentru a crea un echilibru estetic, ci și cum funcționează lucrurile. Tocmai din această cauză proiectele pe care le face sunt nu doar inspirație curată, ci și perseverență, muncă grea si mulți ani în acest domeniu. „Lucrările mele sunt mai mult despre stilul de viață, o reflecție a propriei mele sensibilități într-o căutare neîncetată a timpului.” – spune filozofic Alina despre meseria sa.

Am rugat-o pe Alina să ne spună un banc cu Alinuța, dar nu era foarte amuzant, așa că o să vă vindem încă un secret intern al companiei: Alina încearcă mereu tot ce e nou în meniul unui restaurant. Și, chiar dacă preferă bucătăria asiatică și pe cea spaniolă, mâncarea preferată a Alinei este pâinea cu unt.

Читайте также