Cum să prezinți eficient clientului proiectul de arhitectură

Complexitatea proiectelor de arhitectură este incontestabilă. Despre etapele de realizare ale lor v-am povestit anterior. Multe dintre detaliile tehnice rămân în umbră, beneficiarii fiind interesanți, în prima perioadă de conceptul proiectului. Pentru cei neinițiați în domeniul arhitecturii, aceasta este cel mai simplu și clar element al proiectului. În acest sens, modalitatea de prezentare trebuie să creeze o imagine cât mai detaliată a viitorului spațiu pentru ca munca echipei să fie apreciată și valorificată just.

La AB+Partners, meetingul la care facem cunoștință clientului cu conceptul are parte de o atenție deosebită. Mai mult de atât, încercăm să dezvoltăm în permanență formula acestuia pentru ca beneficiarul să înțeleagă subtilitățile construcției. Astfel am ajuns la 3! modalități de prezentare.

1 Planimetrie și vizualizare

Este varianta clasică în care decurg lucrurile. Elaborat conform solicitărilor și exigențelor clienților, planul spațiului indică foarte clar care sunt componentele proiectului. De exemplu, în cazul unei locuințe individuale, în plan va fi indicat nu doar cum va fi amplasată aceasta în funcție de punctele cardinale sau unde va fi intrarea. Aici avem o detaliere despre unde vor fi amplasate fiecare dintre camere, ce dimensiuni au și cât de mari și unde vor fi poziționate geamurile și ferestrele. Iar toate aceste elemente sunt create ținând cont de rigorile arhitecturale.

Vizualizările 3D sunt componenta estetică a prezentării. Aceasta reprezintă o imagine cu exteriorul casei sale. Vizualizarea arată clar direcția stilistică aleasă, cromatica pentru care s-a optat, dar și materialele utilizate pe exterior. La acest nivel, arhitecții demonstrează măiestria în combinarea liniilor, formelor și a texturilor.

2 Macheta clasică

Este un element ce vine să le completeze pe cele menționate anterior. Elaborarea machetei necesită multă atenție și timp. Este deosebit de importantă în cazul complexelor, demonstrând amplasarea în spațiu a tuturor componentelor. Aceasta se efectuează manual, ținând cont de relieful existent la o scară clar determinată. Bineînțeles, pentru obținerea jocului de texturi, se utilizează materiale alternative ce le imită pe cele specificate în proiect. Astfel încât să obținem un aspect cât mai apropiat de concept.

3 Macheta imprimată 3D

Este proiectul deja construit… în miniatură, bineînțeles. Este o metodă pe care am început să o implementăm recent. Este un proces asistat de calculator și prezintă o serie de avantaje. Imprimanta 3D creează macheta într-un ritm mult mai rapid decât este executată cea clasică, dar și cu mai multă precizie. Proiectul poate fi imprimat atât în întregime, demonstrând astfel forma exterioară a structurii, cât și pe niveluri. În cel de-al doilea caz, avem posibilitatea de a arăta inclusiv planimetria interioară și chiar mobilierul pe care îl putem integra în interior.

Fii cu ochii pe noi pentru că, în curând, îți vom prezenta detaliat procesul de imprimare 3D.

Așadar, încercăm să transmitem clientului cât mai detaliat viziunea noastră , dar cât de importante sunt toate detaliile prin ilustrarea și crearea acestora în miniatură. Dacă îți dorești o experiență similară, contactează-ne!

Читайте также