DESIGN LA ÎNĂLȚIME: ADAPTĂM TOTUL LA DIMENSIUNI

Atenție, acest articol este despre manipulare! Mai exact, despre cum să manipulezi senzațiile cu ajutorul unor amenajări bine gândite și adaptate la caracteristicile spațiului. Cu siguranță, uneori te-ai ciocnit de senzația că un interior pare apăsător sau, din contra, prea gol, că nu este suficient de aerisit din punct de vedere vizual sau că are mai multe de oferit. Ei bine, în lumea designului interior, înălțimea camerei joacă un rol esențial în conturarea atmosferei. Iar adaptarea amenajării la înălțimile spațiului este o adevărată artă. Iată câteva detalii de care să ții cont pentru a crea echilibrul și confortul mult dorit.

Cromatica în înălțimi diferite:

Nouă ne plac spațiile înalte pentru că sunt ofertante și vin cu o doză mare de flexibilitate în ceea ce ține de finisaje și cromatică. Poți utiliza bej sau alte culori deschise pentru a oferi lumină și amplifică senzația de spațiu; nuanțe de maro, terracotta sau ocru pentru a adăuga căldură și griul închis și negrul pentru dramatism și profunzime. Partea bună e că indiferent de nuanțele pe care le alegi nu vrei avea mari riscuri la nivel de  aspect.

În spațiile scunde trebuie să oferi cromaticii o mai mare atenție. Dacă îți dorești un spațiu confortabil, optează pentru culori deschide ca nuanțe dominante. Albul sau nuanțele pastelate, vor oferi o senzație de expansiune. Dacă nu vrei să obții o senzație de strâmtorare, evită culorile închise puternice. În schimb, pentru a evita monotonia, poți adăuga nuanțe olive, mustard sau culori pământii.

Mobilierul adaptat la înălțime

În camerele înalte, mobilierul cu linii verticale poate sublinia eleganța spațiului. Biblioteci de perete înalte și draperii lungi pot accentua înălțimea. Aceeași idee poate fi susținută de elementele decorative verticale

Pe de altă parte, în spațiile joase, mobilierul cu linii orizontale poate oferi iluzia de înălțime. Mese și scaune cu profile mai joase pot crea un aspect aerisit și deschis. Folosește puțin mobilier, dar să alegi piesele importante. Mobila joasă creează senzația de deschidere prin simplul fapt că lasă mai mult spațiu deasupra ei.

Materiale care redefinesc dimensiunile

Utilizarea materialelor potrivite poate influența percepția spațiului. În camerele înalte, materialele textile pot fi combinate cu texturi ce exprimă sobrietate, precum aspectul dur al pietrei, iar acest lucru nu va știrbi din armonia interiorului. În spațiile scunde, balanța se înclină în partea unor structuri mai blânde. Materialele transparente, cum ar fi sticla sau luciul plăcilor de piatră naturală, pot crea iluzia de expansiune. Lemnul, cu textura sa caldă, este un aliat versatil în ambele contexte.

Înălțimea spațiului trebuie percepută ca un avantaj, iar adaptarea componentelor de interior devine un exercițiu creativ. Cu o abordare atentă la detalii, se pot obține spații interioare unice, indiferent de dimensiunile lor.

Serviciile noastre de design interior te pot scuti de dilema acestor detalii. Îți proiectăm și realizăm proiectul meticulos.

Pentru a te convinge că suntem cei de care ai nevoie, descoperă portofoliul nostru.

După ce te-ai convins, contactează-ne!

Читайте также