DESPRE ARHITECTURĂ, INFLUENȚA EI ȘI GLOBALIZARE (VIDEO)

Anturajul în care ne dezvoltăm influențează direct acest proces. E adevărat că cea mai mare pondere în această formulă îi revine laturii sociale. Totuși partea estetică a lumii ce ne înconjoară, cea arhitecturală, ce pare a fi un fundal al existenței, este la fel de importantă. Clădirile, infrastructura și alte elemente cuprind în sine întreaga istorie a zonei și împrumută din caracteristicile umane ale zonei.

Formele arhitecturale evocă, de fapt, timpurile în care s-au conturat. În raport cu strictețea sau libertatea regimului acestea prezintă masivitate, grandoare și sobrietate sau, din contra, efemeritate, linii curbe și lejeritate. Acesta este doar unul dintre criteriile de mulare a arhitecturii, care a ancorat specialiștii din domeniu într-o competiție tacită spre răsturnarea canoanelor și esteticii existente.

Cine sunt arhitecții care ne-au oferit tabloul unei arhitecturi pe care azi valorificăm? De ce și de cine au fost ei influențați? De ce la Paris ne simțim diferit față de modul în care ne simțim la Chișinău? Ce treabă are globalizarea cu imaginea lumii?

Răspunsurile le aflați în video. Enjoy!

Читайте также