Conceptul Eburger presupunea din start o direcție ecologică, așa că am exploatat-o din start și am decis să facem carcasa din containere.
Reutilizarea containerelor: practic, ecologic și sustenabil
Ideea de a reutiliza containerele de depozitare nu este nouă, însă nu a fost valorificată pe piața locală. Noi am decis că este timpul potrivit pentru a face acest lucru, așa că am implementat ideea în cazul EBurger. Apelând la acest truc, am evitat zeci de acțiuni necesare pentru construirea unei clădiri, susținând ideea sustenabilității și ecologiei ce stă la baza brandului.
Pentru a crea localul în două niveluri am avut nevoie de 4 containere reutilizate pe care le-am grupat câte două și le-am suprapus. Două dintre ele, cu o lungime de 12 metri, au constituit parterul, celelalte două, cu lungimea de 6 metri au devenit etajul localului. Pentru a adapta containerele la destinația localului, am eliminat unii pereți, am adăugat ferestre largi pentru a crea senzația de efemeritate și pergole pentru amenajarea terasei.
Economie de timp și resurse
Achiziționarea unui container pentru reutilizare va economisi substanțial resursele financiare, prețul unei astfel de unități fiind în jur de 1500 euro. Astfel, baza construcției EBurger are un preț total de circa 6000 de euro – un buget modest și foarte convenabil pentru lansarea unei afaceri. Pe lângă economia de bani, timpul redus în care poți obține localul în starea lui finală este, de asemenea un factor foarte important. Evitarea unui proces de construcție amplu are un efect benefic și asupra economisirii resurselor naturale. Deci, din nou, este atins obiectivul sustenabilității și a ideologiei ECO pe care ne-am setat-o.
Tehnologii sustenabile și ecologie
Pentru a crește eficiența energetică a localului și a garanta confortul vizitatorilor, pereții containerelor au fost izolați termic, prin utilizarea materialelor de ultimă generație. De asemenea, EBurger a fost dotat cu sursă de energie alternativă. Am instalat panouri solare, care generează energie pentru uzul local. Am optat pentru materiale ecologice, utilizând maxim posibil materiale reutilizate.
Zonare strategică
Deși spațiul era limitat, am reușit să rezervăm loc pentru toate zonele necesare. Aici vorbim nu doar despre tejghea și sala cu mese, ci și despre o bucătărie încadrată în doar câțiva metri, dar care a fost proiectată conform tuturor normelor sanitare în alimentație, respectându-se distanțele și suprafețele tipice obligatorii.
Ecologie și în amenajare exterioară
Conceptul ECO s-a extins și la exterior. Pentru a-l reda vizual, am optat pentru vopsirea exteriorului cu vopsele inofensive pentru mediu, nelipsită fiind, bineînțeles, culoarea verde.
Proiectul EBurger are un concept ce merge în pas cu timpul și demonstrează că sustenabilitatea și ecologia pot fi disponibile și atractive, fiind suficientă gândirea strategică pentru a contribui la bunăstarea planetei.