Am revenit la birou și încheiem seria noastră de jurnale din carantină cu designerul Alina Bodișteanu – singura care nu vine la oficiu. Asta pentru că se pregătește de o „funcție nouă”, cea de mamă. Mai continuă încă pentru o perioadă să lucreze de acasă, astfel dedicăm blogul de azi unei graviduțe cochete și creative ce urmează să completeze echipa AB+Partners cu un bebeluș. Deci, să vedem cum petrece timpul în autoizolare.
Cum ar trebui să arate un loc de muncă de acasă?
Locul de muncă trebuie să fie acolo unde confortul te inspiră. E suficient să ai un scaun comod, o masă organizată, cu lucruri frumoase pe ea și neapărat o odaie cu lumină de zi suficientă. Eu personal iubesc să fiu acompaniată de cei dragi mie, căci ei mă relaxează și mă inspiră să creez ceva frumos.
Unii spun că lucrând de acasă poți reduce ziua de muncă cu 1-2 ore, cum a fost în cazul tău?
Nu pot să zic că eu mi-am redus ziua de lucru, ba chiar din contra, nu mă puteam detașa de la calculator, fiind inspirată și odihnită suficient, căci nu trebuie să mă trezesc devreme pentru a mă pregăti să ies la muncă. Merg la baia mea, la bucătăria mea chiar doar în pijama și pregătesc cafeaua cu ceva gustos sufletului meu. Apoi cu aceiași plăcere merg la masa mea de lucru, nici nu observ cum trece timpul.
Cât de eficient este procesul de lucru de acasă?
Ne-am organizat foarte repede ca echipă pentru a oferi un randament de lucru ridicat, totuși, uneori, eficiența depinde și de alți factori. Sunt zile când este nevoie de coordonat unele momente cu echipa sau prezentarea unui proiect beneficiarului, în aceste cazuri, procesul de lucru este mai eficient când ai un meeting cu persoanele vizate.
Cum reușește echipa să mențină comunicarea, să coordoneze proiectele?
Reușim, suntem toți responsabili, discutăm online, apreciem, ne împărtășim opiniile, facem grupuri de chat. Suntem toți la postul ne muncă, chiar dacă suntem acasă, răspundem oricând, oriunde suntem.
Ce instrumente noi de comunicare ați introdus în lucru?
Nu am introdus multe instrumente noi, am început să le exploatăm mai intens pe cele vechi, adică pe cele de comunicare online cum ar fi viber și skype.
Ce probleme ai întâlnit lucrând de acasă?
lipsa de comunicare tête-à-tête, a mostrelor de materiale pe care nu le aveam la îndemână, plus că nu puteam prezenta clientului conceptul creat arătându-i toate aceste detalii, fizic demonstrate.
Ce alte treburi reușești să faci pe acasă?
Să mă întind în pat orizontal 😄 (lucru foarte important pentru femeile însărcinate), să mă alint cu animalul de companie, să-mi cuprind omul drag și, nu în ultimul rând, să-mi gătesc mâncarea preferată. Pentru mine, carantina asta toată e despre iubire de fapt.
Cum lupți cu lucrurile care te sustrag? (cum ar fi frigiderul 😄)
Eu nu lupt cu frigiderul, eu trăiesc ca să mănânc, nu invers!