#jurnaldecarantină – Maxim Sîtnic a împodobit „bradul de Paște”

Arhitectul Maxim Sîtnic nu are liniște nici în carantină – îl chinuie creativitatea. Se pare că are mai mult timp pentru inspirație și surpriză …  a împodobit bradul. Și pentru ca să nu cumva să creadă lumea că a pierdut simțul timpului, Maxim a pus pe brad ouă încondeiate. Bine, el a spus ceva de „triunghi metamorfoză” , dar pentru noi ceea ce a făcut el, tot „Brad de Paște” rămâne. Bineînțeles că poți să dai scroll și să vezi deodată bradul, totuși noi te îndemnăm să citești și cum lucrează el de acasă.

Cum ar trebui să arate un loc de muncă de acasă? Ce elemente îți sunt indispensabile?

Cred că locul de muncă îl definește pe fiecare dintre noi. Indiferent de locul în care lucrezi, fiecare își va organiza/amenaja spațiul în același mod. Cineva se simte confortabil când are lucruri aruncate (organizate haotic) pe masă, iar pe alții îi va sustrage orice. Eu personal nu am avut nevoie de condiții speciale: cameră luminoasă aveam, masă aveam… iar un scaun confortabil și ergonomic este tot timpul un avantaj. Așa că sunt echipat bine.

Unii spun că lucrând de acasă poți reduce ziua de muncă cu 1-2 ore, cum a fost în cazul tău?

Cel mai mare avantaj al lucrului de casă cred că este timpul pe care-l câștigăm din contul drumului făcut până la birou. În cazul meu – 2 ore, lejer. Așa că da, unii spun corect 🙂 .

Cât de eficient este procesul de lucru de acasă?

Fiind obișnuit încă din facultate să scot performanță în termenii impuși de sistemul de învățământ, nu mi-a fost complicat să mă readaptez pentru lucrul de acasă. (Recunosc, simt o ușoară deprimare când îmi amintesc 🙂 )

Cum reușește echipa să mențină comunicarea, s coordoneze proiectele?

Dintotdeauna am știut că performanța este direct proporțională cu nivelul de comunicare. Reacțiile rapide, sub formă de mesaje text sau convorbiri, stau la baza unor coordonării eficiente ale proiectelor.

Ce instrumente noi de comunicare ați introdus în lucru?

La moment folosim aceleași metode și instrumente – email, viber, whatsapp, apeluri obișnuite și sms-uri. Implementăm și ședințele video pe Skype.

Ce alte treburi reușești să faci pe acasă?

Cred că o ordine mai mare în lucrurile personale nu a fost de multă vreme (apropo, cred că e cea mai utilă metodă de procrastinare 🙂 ). Mai nou, mi-am făcut „decor arhitectural” de Paște. Triunghiul metamorfoza reflectă unu la unu situația anului 2020.  Regimul de urgență și autoizolarea ne-a impus pe toți să concentrăm toate tradițiile, sărbătorile și activitățile într-un singur loc. Eu l-am împodobit cu ouă, să-i dau o notă optimistă.

Ce probleme ai întâlnit lucrând de acasă?

În prima săptămână, unica problemă era că nu-mi puteam accesa fișierele de la birou. Recent mi-am luat PC-ul acasă, așa că – no problems for now.

Cum lupți cu lucrurile care te sustrag? (cum ar fi frigiderul)

Frigider aveam și la birou. O problemă mai mare, aparent, trebuia să fie canapeaua. Cu toate astea, am înțeles că, sunt suficiente câteva minute de relaxare (în poziție orizontală 🙂 ) pentru a mări productivitatea.

Disclaimer: Toate drepturile de autor asupra ideii „bradului de Paște” îi aparțin lui Maxim!

Читайте также