amenajare de interior marhaba lebanese cuisine

Marhaba Lebanese Cuisine — cum să împrospătezi imaginea unei afaceri și să concepi o adevărată poveste orientală

Trăind într-o lume modernă care abundă de tehnologii informaționale, este aproape imposibil să mai găsești câte o oază de liniște și relaxare. În cele ce urmează vrem să-ți spunem o poveste orientală, una adusă în lumea modernă cu ajutorul designului de interior creat cu profesionalism și în limitele unui buget rezonabil de către echipa AB+Partners. Rămâi cu noi pentru a descoperi secretul unei afaceri de familie căreia noi, cei de la AB+Partners, i-am împrospătat imaginea și suflul.

Proiectul Marhaba Lebanese Cuisine reprezintă o transcendență mistică a designului interior clasic în combinație cu elementele orientale, inspirate din povestea „1001 nopți”. Nu este ușor, fără a te implica radical în arhitectura spațiului, să reamenajezi un local de 145 m2 și să-i redai o atmosferă orientală inedită.

Cum ne-a reușit?

Am mizat pe păstrarea tradițiilor libaneze. Acest fapt a jucat un rol semnificativ în crearea unui basm oriental cu accente moderne. La început, am optat pentru schimbarea gamei cromatice a interiorului, iar nuanțele de negru și albastru închis au fost o alegere perfectă pentru a crea o atmosferă intimă, și pentru a reinterpreta conceptul de modern în contextul basmului arabic. Pentru a conferi lux și eleganță, am integrat elemente aurii în peretele ornamentat cu arcurile ogivale, caracteristice pentru arhitectura orientală. Designul interior a fost finalizat cu integrarea organică a scaunelor cu picioare de aceeași nuanță, aurie, iar instalațiile de lumină suspendate de tavan au adăugat o notă de rafinament și noblețe întregului tablou.

Pentru a ne scufunda și mai adânc în atmosfera de basm, și a conferi localului autenticitate — am ales nuanțele de cupru pentru vase și decor. Acestea adaugă o notă de realism libanez și, bineînțeles, oferă o experiență inedită în materie de gastronomie, valorificată de conceptele bucătăriei tradiționale. Spațiul funcțional a fost decorat cu plante decorative, acestea având scopul de a ascunde nișele din tavan. Spațiul destinat barului a fost lărgit, fiind amenajat în nuanțe aurii și decorat cu plante de un verde viu, de basm.

Pentru a satisface nevoile clienților restaurantului ce vor discreție și liniște, am creat și o zonă VIP, divizată elegant. Canapeaua de un albastru ceresc, tapițată cu catifea și combinată cu strălucirea instalației de lumină luxuriantă, conferă zonei o intimitate aparte. Astfel, iluminarea scenografică, cromatica și elementele decorative orientale alese, au reprezentat cheia de succes a misiunii biroului de arhitectură AB+Partners de a reinterpreta modernitatea Orientului, într-un mod creativ.

Renașterea designului interior – succesul garantat al unei afaceri

Proiectul de reformă în designul restaurantului Marhaba Lebanese Cuisine din Cluj-Napoca servește ca exemplu reprezentativ al unei afaceri de familie care și-a transformat imaginea într-un loc de neuitat pentru clienții săi. Prin schimbarea designului, s-a mizat pe atmosfera de basm și calm, iar rezultatele au întrecut toate așteptările. Cu o atitudine corectă și multă atenție la detalii, s-a obținut dublarea vânzărilor și fidelizarea clienților. Reinterpretarea designului de interior clasic cu note orientale este, cu siguranță, o alegere perfectă pentru a consolida imaginea unei afaceri și pentru a o poziționa în topul locurilor memorabile de pe harta culinară a României.

Respectul pentru tradiție, dăruirea față de meserie și efortul depus de către echipa de designeri de interior sunt factorii de bază ce au servit la crearea unui proiect cu impact major asupra atmosferei din restaurantul Marhaba.

Читайте также