q

PRIMUL COMPLEX MULTIFUNCȚIONAL HIBRID ÎN CHIȘINĂU – TORO CENTER

Complexul Toro Center, aflat în zona centrală a Chișinăului, este  proiectat de biroul de arhitectură AB + Partners și reprezintă primul ansamblu hibrid multifuncțional din Republica Moldova. Acesta este compus din 10 clădiri, având o suprafață totală de 55 mii de mp.

Pentru a da un plus de comoditate utilizatorilor, întregul complex va fi divizat în două zone funcționale. Prima dintre acestea, careva fi situată în paralele cu strada principală, va include obiective de menire socio-culturală  și comercială, servind în același timp drept zonă tampon între strada aglomerată și zona locativă, aflată în cea de-a doua linie.

La exterior, zona comercială va fi finisată cu elemente de tâmplărie din aluminiu, de culoarea grafitului, combinată cu suprafețe tencuite de culoare albă. Designul exterior inedit va fi completat de prima fațadă multimedia din R. Moldova.

Și cele 7 blocuri locative vor fi scoase în evidență prin aspectul său în care se îmbină esteticul și funcționalitatea. Acestea  vor avea ca decor de fațadă elemente din compozit ce imită lemnul și betonul, iar balcoanele vor fi decorate cu lamele verticale care vor da un plus de intimitate și confort locatarilor.

Conceptul noului complex se detașează de viziunea blocurilor tradiționale pe care le vedem în capitală, pentru prima dată, tendința internațională de înverzire a acoperișurilor își va găsi, în sfârșit, realizarea și la Chișinău, proiectul devenind primul care include în sine amenajarea pe terasă a unui parc de cca 1200 mp.

Noutățile cu care vine proiectul, dar și aspectul său contemporan face din complexul Toro Center un model pentru dezvoltarea ulterioară a întregii zone în care acesta va fi amplasat.

Читайте также