ȘI SPAȚIILE MARI AU PROVOCĂRILE LOR! ELIMINĂ SENZAȚIA DE GOL

Nu negăm că spațiile mici dau bătăi de cap în amenajare, dar nu putem ignora nici spațiile mari. Deși pare totul simplu, a dau unui spațiu larg senzația de „acasă”, dar și armonie estetică, este un obiectiv complex. Cum să nu pară spațiul gol? Cum să nu îl supraîncarci? Cum mixezi materialele? Cum combini culorile? – sunt întrebări care par simple doar la prima vedere. Pentru a oferi comoditate ar fi bine să ții cont de câteva recomandări pe care noi, la AB+Partners, le respectăm în asemenea cazuri.

Doar materiale autentice

Unul dintre principalele canoane ale spațiilor largi. De cele mai dese ori, acestea sunt menite să emane noblețe, iar aceasta se regăsește în rare cazuri în rândurile imitațiilor. Regula este simplă: introducem în interior lemnul, piatra sau betonul aparent în forma lui originală. Renunțăm la tencuieli ce imită materialele autentice. Dăm spațiului naturalețe, iar aceasta va oferi spațiului prețiozitate. În caz contrar riscăm să obținem un spațiu valoros, cu o amenajare ce nu îi va corespunde alurii.

Un singur accent

„Unul și bun” aici este o regulă. Găsește elementul pe care vrei să îl scoți în evidență și construiește întreaga poveste în jurul lui. Crede-ne, va fi suficient unul, chiar dacă ai un spațiu larg. În cazul în care optezi pe a transforma un perete în accentul încăperii, îl poți placa cu lemn, spre exemplu. Așa cum am făcut noi în proiectul ERA HOUSE, unde dulapurile bucătăriei au fost extinse până în tavan creând iluzia unui perete de accent. În jurul acestuia a fost asamblat restul interiorului. Toate culorile și elementele complementare au fost raportate la el. Amplasat în consolă, open space-ul deschide o priveliște uimitoare datorită celor trei pereți din sticlă. Efemeritatea și grandoarea spațiului este subliniată și mai mult de tavanele înalte.

Dacă optezi pentru alt accent, cum ar fi o sculptură sau mobilier neobișnuit, păstrează pereții tencuiți uniform și pardoseala cu un singur finisaj.

Iluminat strategic

Lumina este foarte importantă. Chiar și în cazul spațiilor mari, cu geamuri panoramice, scăldate în lumină. Pentru a valorifica spațiul, asigură-te că ai iluminat zonal. Temperatura și intensitatea acestuia va varia în funcție de destinația spațiului. În același timp, acest truc poate direcționa fluxul vizual și scoate în evidență elementele pe care îți dorești să le subliniezi. Pune lumini perimetrale ascunse pentru a accentua o anumită zonă sau iluminează un obiect pentru a-l transforma în punct de atracție al spațiului.

Linii alese după scop

Liniile contează, mai ales în cazul golurilor. În funcție de modul în care îți dorești să fie citit interiorul tău, jonglezi cu liniile. Poți opta pentru concentrarea amenajării pe linii verticale dacă îți dorești un infinit de înălțime și mizezi pe valorificarea spațiului în această direcție. Așa cum am făcut noi în cazul THE PENTHOUSE OF SUBTLE ELEGANCE.

În cazul în care vrei ca spațiul tău să fie perceput pe niveluri, drept o unitate ce le unește stilistic poți apela la vechiul truc al detaliilor și să le divizezi prin integrarea ancadramentelor. Acest procedeu va reduce din grandoare. Vei obține pereți secționați și o senzație accentuată de comoditate. Ca exemplu în acest sens servește CONTEMPORARY HOUSE: INTERIOR DESIGN.

Mobilier generos

Veghea și canonica regulă de corelare a dimensiunilor spațiului și celor ale mobilierului e valabilă și aici. Avantajul spațiilor mari este că îți permite să încadrezi piese ce sporesc comoditatea utilizării și care, automat umple spațiul. Nimic nu te oprește să alegi o canapea cu șezut lat, care îți dă posibilitatea să o utilizezi nu doar pentru a sta. Poți opta pentru o canapea din mai multe module sau poți integra piese separate precum otomanul.

Serviciile noastre de design interior te pot scuti de dilema acestor detalii. Îți proiectăm și realizăm proiectul meticulos.

Pentru a te convinge că suntem cei de care ai nevoie, descoperă portofoliul nostru.

După ce te-ai convins, contactează-ne!

Читайте также