TOP 5 GREȘELI DE EVITAT ÎN DESIGNUL INTERIOR

Când vorbim despre armonia din proiectele noastre, nu ne referim doar la compoziția estetică. Echilibrul amenajării are mai multe fațete. De exemplu, funcționalitatea este unul dintre principalii factori de care ținem cont. În același timp, concentrarea excesivă pe ea și ignorarea esteticii nu va aduce rezultatul dorit.  Bineînțeles, în formula unui spațiu armonios sunt multe detalii de inclus, dar și multe greșeli de evitat. Vezi în material 5 cele mai frecvente greșeli pe care ar fi bine să le eviți pentru a obține amenajarea și atmosfera dorită.

Ignorarea funcționalității

Da, cu ea vom începe. Funcționalitatea este baza pe care se construiește frumos tablou cotidian al spațiului. Aceasta trebuie să fie prioritară în designul interior. Un spațiu frumos, dar nepractic, își va pierde rapid farmecul. Asigurați-vă că fiecare piesă de mobilier și element decorativ are un scop și contribuie la ușurința utilizării zilnice a spațiului. Pentru a realiza acest lucru, e important să conștientizați care sunt necesitățile cotidiene a celor care vor utiliza spațiul. De exemplu, e inutil să introduci în living o zonă de șemineu dacă niciunul dintre locatari nu și-l dorește. De asemenea, va fi o greșeală dacă într-un oficiu nu vei prevedea o zonă în care clienții să aștepte un eventual meeting.

Alegerea greșită a dimensiunilor mobilierului

Să știți că aici mărimea chiar contează. Mobilierul prea mare poate aglomera un spațiu, în timp ce mobilierul prea mic poate face o cameră să pară goală și lipsită de caracter. Măsurați cu atenție spațiul și alegeți mobilier proporționat, care să permită circulația liberă. Spre exemplu, în living, asigurați-vă că există un traseu clar și neobstrucționat. Spațiul de circulație principal ar trebui să aibă o lățime de cel puțin 90 cm. Acest lucru va permite persoanelor să se deplaseze confortabil și să transporte obiecte mari, dacă este necesar. În cazul birourilor, sunt necesari aceeași 90 cm în spatele scaunelor pentru a permite angajaților să se ridice și să se așeze fără a bloca calea altora. Asfel, țineți cont de dimensiunea spațiului pentru a allege correct dimensiunile mobilierului, dar și numărul lor.

Neutilizarea spațiului vertical

La nivel de depozitare, spațiul vertical este o adevărată comoară. Utilizarea lui corectă aduce un plus funcționalității. Rafturile verticale pe care puteți plasa cărțile, revistele sau decorul vă vor scuti de dilema stocării lor. Un alt avantaj este că le puteți avea mereu la îndemână. Pe de altă parte, neglijarea spațiului vertical poate condiționa o ușoară impresie de sterilitate. Creați pereți de accent cu texturi interesante, creați galerii de fotografii sau picturi pentru a maximiza utilizarea spațiului și a crea interes vizual.

Supraîncărcarea cu accesorii

La celălalt pol al neutilizării anumitor spații se află, așa cum era de așteptat, supraîncărcarea lor. Prea multe accesorii pot crea un aspect aglomerat și dezordonat. U excepția cazului în care spațiul este amenajat virtuos într-un eclectic, amalgamul de culori și decor va deranja armonia spațiului. Optați pentru câteva piese de accent de calitate care să adauge personalitate și stil fără să copleșească spațiul.

Lipsa de atenție la culori și texturi

O paletă de culori bine gândită poate transforma complet un spațiu. Evitați utilizarea excesivă a culorilor stridente și asigurați-vă că tonurile alese se completează reciproc și contribuie la armonia generală. Pe de altă parte, texturile adaugă adâncime și interes vizual unui spațiu. Combinați diferite materiale, cum ar fi lemnul, metalul, sticla și textilele pentru a crea un design dinamic și plăcut.

Lipsa coeziunii stilistice

Coeziunea stilistică se referă la armonia și continuitatea vizuală într-un spațiu, garantarea faptului că toate elementele de design funcționează împreună pentru a crea un aspect unitar. Amestecarea prea multor stiluri poate crea un aspect haotic. Alegeți un stil predominant și introduceți elemente din alte stiluri cu moderație pentru a menține coeziunea și armonia vizuală. Supraîncărcarea cu mobilier și decorațiuni diverse, fără un fir conductor stilistic, poate crea un sentiment de aglomerare și dezorganizare. Fiecare element ar trebui să contribuie la tema generală a spațiului.

Evitarea acestor greșeli comune poate transforma radical un spațiu, făcându-l atât funcțional, cât și estetic plăcut. Serviciile noastre de design interior te pot scuti de dilema acestor detalii. Îți proiectăm și realizăm proiectul meticulos, indiferent de destinația lui.

Pentru a te convinge că suntem cei de care ai nevoie, descoperă portofoliul nostru. După ce te-ai convins, contactează-ne!

Читайте также