Bliss Market – readaptare, reutilizare, reinventare

Year: 2020

Surface: 430 m²

Location: Chisinau, Republic of Moldova

Team: Alexandrin Buraga, Marco Ballerini, Vlad Ștepu, Nicoleta Jelihovschi

Interior Design Concept: AB + Partners

Proiectul magazinului Bliss a fost o provocare a reinventării. Un proiect de design interior ideal din punct de vedere al sustenabilității. Având la bază elementele din vechea locație, trebuia să le introducem într-un spațiu nou astfel încât să păstrăm linia stilistică existentă, dictată de brand book-ul creat de o companie italiană, dar și să dăm acesteia un nou suflu.

În noua locație, pe vizitatori îi va întâlni esteticul obișnuit cu noi note și accente. Zona de recepție, păstrată în aceeași forme cu note aurii a fost instalată într-o zonă divizată de magazin, astfel încât să constituie o zonă de direcționare a fluxului vizitatorilor. Aici avem drept accente stilistice corpurile de iluminat a căror brutalitate devine accentul sobru al spațiului.

Interiorul shop-ului urmează o linie eco. Aici domină materialele naturale, pardoseala fiind placată cu gresie, iar vitrinele fiind executate, în mare parte din lemn.

Din nou, zonarea inteligentă a contribuit la crearea unui spațiu multifuncțional și estetic. Ca accent cromatic, avem gândită tejgheaua pentru pește, mezeluri și cașcavaluri. Chiar și în aceste condiții, a fost gândită într-un verde consistent, având peretele din spate placat cu ceramice a căror turcoaz amintește de valurile mării.

O atenție aparte am acordat vinotecii. Din nou, am păstrat stilistica, oferind generos efemeritate spațiului. Am evitat corpurile de iluminat suspendate și am creat un joc scenografic de lumini cu ajutorul spoturilor și a iluminatului vitrinelor. Aici, am dat o notă de noblețe prin scaunele tapițate cu elemente aurii, dar și o notă de efemeritate datorită vitrinei din sticlă.

Întregul interior este dominat de linii simple și culori calme, totul vorbind despre naturalețea și calitatea înaltă a unui magazin sustenabil.

Proiecte Similare