Complex Rezidențial în București: arhitectură în dinamică

Year: 2020

Location: Bucharest, Romania

Area: 24 000 m2

Team: Alexandrin Buraga, Marco Ballerini, Sergiu Sim, Maxim Sîtnic

Architectural Concept: AB + Partners

Proiect arhitectural de la biroul de arhotectura AB+Partners, pentru complexul residential in Bucuresti

Fiecare proiect arhitectural reprezintă o ilustrare a unei viziuni. În fiecare formă se reflectă o potențială imagine a viitorului. În cazul acestui complex rezidențial din București ne-am axat pe funcționalitate.

În crearea blocului, am renunțat la forma dreptunghiulară clasică și am optat pentru un joc geometric, pe care l-am transformat într-un laitmotiv al proiectului. Această abordare ne-a permis să proiectăm blocurile astfel încât să creăm retrageri, oferind dinamică ansamblului, ce a contribuit și la echilibrarea fluxului de insolație în anumite zone.

O trăsătură specifică proiectului este parcarea supraterană. Am rezervat primul nivel în acest scop, astfel asigurând suficient spațiu destinat automobilelor fără a recurge la crearea unui etaj subteran. Pe lângă comoditate și economie, această soluție oferă și senzația de efemeritate complexului.

Am creat o arhitectură minimalistă în care liniile succinte sunt departe de a fi plictisitoare. Pe fațada albă am gândit balcoanele cu balustrade de sticlă ce devin relief și accente estetice. Ferestrele largi continuă jocul geometric al balcoanelor, care se încheie cu un etaj retras.

Proiecte Similare