Strictețea britanică modernă integrată în design interior al unui oficiu din Londra

Design-ul de interior al acestui oficiu din Londra ne-a demonstrat că strictețea britanică poate avea mai multe variabile. Scopul acestui spațiu este de a crea o zona multifuncțională, cu delimitări bine definite. Pentru a unifica spațiul interior, care are o planificare geometrică neregulată, am optat să vopsim în culori închise tavanul și pereții interiori. Conceptul oficiului se deosebea de cel al unui open space, dar și de cel al unui oficiu clasic. Pornind de la necesitatea unei compartimentări obligatorii și de la ideea unui spațiu aerisit, am rezolvat problema divizării zonale a birourilor prin pereți din sticlă satinată, personalizată cu elemente din identitatea companiei beneficiare – Cornelius UK Ltd. Având acest detaliu complex, am optat pentru linii simple în interior și pentru nuanțe deschise ale mobilierului, care se regăsesc în toate elementele oficiului.

În pofida faptului că proiectul a fost executat în Marea Britanie, au fost folosite produse ale companiei autohtone MADLAB, fiind adaptate perfect cerințelor și dimensiunilor oficiului. Gama coloristică este una simplă, în care se regăsesc nuanțe neutre precum alb, negru și gri. Pentru a dizolva din strictețea spațiului am ales să jucăm cu detaliile. Drept accente avem în zona de recepție un pupitru metalic și două fotolii din catifea gri. De asemenea, ca puncte ce vorbesc despre identitatea spațiului, am repetat pe pereții de la scară elementul din  logo, utilizat și la sticla satinată, de data aceasta accentuându-l printr-o nuanță de albastră și însoțindu-l cu balustrade de aceeași culoare.

Simplitatea liniilor este continuată și de corpurile de iluminat. Formele geometrice moderne ale acestora, dau un nou suflu conservatismului britanic. Inundat de lumină, spațiul a fost completat cu plante, care vin ca o pată verde, animând spațiul plictisitor. Marea provocare a proiectului Office London a fost timpul. Ne-am ambiționat să proiectăm oficiul în doar trei săptămâni și să asigurăm livrarea mobilierului și a decorului necesar, de la Chișinău la Londra, pentru ca în două luni să putem admira live rezultatul final al execuției. Astfel, am creat un spațiu modern, echilibrat cromatic și compozițional, păstrându-se aerul rezervat britanic și completându-l cu modernism.

Year: 2019

Surface: 350 m2

Location: London, UK

Client: Cornelius UK Ltd

Brands: Madlab, Atas Lighting, Kastel, Elllo Studio, Roberto Rossi, Ajur Lux, Moldeco

Team: Alexandrin Buraga, Marco Ballerini, Vitalie Robu,  Sergiu Tanasiev,  Cristina Cortac , Andrei Vicol, Iulia Cevdari,  Stanislav Balan, Maria Moraru.

Interior Design: AB + Partners

 

 

    SHARE:
Let’s talk about your project

Let’s talk about
your project!

We are ready to share with you our design vision and lead
you into the exciting world of creativity.

Send Request