Proiect design de interior „Ethereal House” – răsfățul comodității contemporane

Amenajarea acestei locuințe a avut ca miză principală comoditatea, această noțiune manifestându-se în toată complexitatea ei. Proiectul de design a început prin modificări la nivel de planificare, întreaga poveste învârtindu-se în jurul băii de la parter, care se afla în centrul spațiului. Am optat pentru amplasarea ei pe lateral, lângă unul dintre pereții externi, oferindu-i și un nivel de intimitate. Astfel am lărgit spațiul în care a fost amenajată bucătăria, evitând și senzația de incomoditate pe care o provoacă deschiderea băii direct în bucătărie. Odată cu modificarea amplasării băii, am obținut și o simetrie a holului, a cărui geometrie clasică asigură acum mai multă comoditate. Deși nu au fost izolate total de pereți și uși, bucătăria, sufrageria și livingul au fost zonate arhitectural. În final am obținut un open space care respectă discreția fiecărui spațiu.
În bucătărie, care e suficient de spațioasă, au fost îmbinate zona de gătit și o zonă de luat masa, într-un cadru mai intim. Sufrageria, în schimb, a fost limitată doar la funcția ei de bază. Totuși, fiind și ea generoasă, a permis incorporarea unei mese masive. Livingul a devenit întruchiparea comodității datorită șemineului pe care l-am modernizat, dar și mobilierului moale și textilelor. Liniile simple și-au găsit, dar și mobilierul moale s-au întâlnit și în biroul amenajat la parter. Iar baia, odată cu amplasarea, și-a schimbat și aspectul. Datorită plăcilor ceramice de nuanțe deschise, a devenit luminoasă. În același timp, am creat un perete accent, a cărui efect a fost completat de corpuri de iluminat.
Așa cum obișnuim, întreg spațiul a fost elaborat în același stil. Stilul contemporan, cu elemente clasice s-a pliat perfect pe ideea unui spațiu confortabil. Pentru crearea unei atmosfere ușoare, aerisite, am optat pentru culori pastelate. Un ajutor în acest sens au fost ferestrele largi care permit luminii să pătrundă din abundență. Ca accente, am introdus corpuri de iluminat masive și ancadramente clasice, laconice, amenajate simetric pe pereți.

Proiectul are o maleabilitate de invidiat. O vază cu flori pe masă și tacâmurile de colecție pentru oaspeți dau, cu ușurință, locuinței un aer festiv. În același timp, e suficient o plapumă caldă, flacăra șemineului și o ceașcă de cafea, pentru ca spațiul să te cucerească prin comoditate.

Year: 2019

Size: 88m2

Location: Chisinau, RM

Brands: Vosart West, Arketipo Firenze, Arflex, Astele, West Elm, Saba Italia, Orac Decor, Madlab

Team: Alexandrin Buraga, Marco Ballerini, Vitalie Robu, Veronica Juc

Interior Design Concept: AB + Partners

    SHARE:
Let’s talk about your project

Let’s talk about
your project!

We are ready to share with you our design vision and lead
you into the exciting world of creativity.

Send Request