HOUSE IN THE HISTORIC CENTER OF BUCHAREST: INTERIOR DESIGN

Year: 2022

Area: 200 sqm

Location: Buharest, Romania

Team: Alexandrin Buraga, Marco Ballerini, Cristina Cortac

Interior Design Concept: AB + Partners

Photo: Vlad Creteanu

Este un interior a cărui amenajare am realizat-o parțial, proiectând spațiile cheie ale locuinței și executând mai multe piese de mobilier. Am ținut cont de specificul clădirii, HOUSE IN BUCHAREST, a cărei fațadă a fost reinterpretată tot de AB+Partners.

În amenajarea livingului și sufrageriei ne-am ghidat de acuratețe. Deși liniile de pe fațadă au fost puternic influențate de contextul istoric, la interior am evitat să mergem pe o direcție clasică. Am simplificat și modernizat liniile, mizând pe comoditate. Am construit amenajarea în nuanțe deschise și i-am dat naturalețe. Am introdus textura caldă a lemnului pe pardosea, dar și a placajului din living. Pe lângă canapeaua generoasă cu o nuanță de verde nobil, am creat o zonă de bibliotecă în care am introdus fotolii și accente de aceeași culoare. Un mare accent am pus pe iluminat. Datorită ledurilor am subliniat jocul geometric perimetral, dar și cel al mobilierului. Geamul interior, care dă din living spre casa scării, am susținut efemeritatea spațiului.
În sufragerie am optat, de asemenea, pe forme simple. Am înnobilat spațiul prin intermediul blatului din lemn a mesei și a corpului de iluminat masiv care echilibrează partea superioară a camerei. Și în această zonă avem integrate leduri în mobilier, acestea constituind elementul ce susține luminozitatea proiectului.

Lemnul și nuanțele pastelate domină și casa scării. Aici am introdus o balustradă de lemn, care dă efemeritate zonei, dar și iluminat în zona inferioară a treptelor care creează iluzia unui zbor.

Linia stilistică și atmosfera zonei de zi migrează ușor și la etaj, acolo unde dormitorul matrimonial debordează de gingășie. Culorile pudrate și lumina din abundență se îmbină cu funcționalitatea. Am creat mai multe zone pentru ca acest spațiu nu doar să fie destinat somnului, ci să constituie o oază de relaxare.

We create great design projects

Solicită oferta personalizată pentru proiectul tău

+ Contactează-ne
Proiecte Similare
Recenzii Clienți