Peaceful House – proiectare arhitecturală plină de armonie

Arhitectura casei conturează o transpunere a proprietarilor. Liniile concise ale acestui proiectul au rezultat din dorința clientului de a utiliza în crearea lui influențe japoneze.  Astfel, având la bază principiile simplității nipone am proiectat un interior larg și funcțional, dar și un exterior ale cărui componente au fost împrumutate din cultura țării Soarelui Răsare și adaptate spațiului pe care îl aveam.

Este exemplul de arhitectură care a fot modelată nu doar după construcțiile existentă, ci și după copacii care creșteau pe teren. Pentru a fi integrate armonios în arhitectură aceștia au fost îmbrățișați de copertina proiectată pe perimetrul casei. De fapt, întreaga curte este despre  o armonie perfectă, o contopire ideală cu natura. Am optat pentru o fațadă din lemn, terase din lemn și chiar o grădină japoneză reinterpretată, amenajată în fața casei.

Locuința, într-un singur nivel, a fost gândită astfel încât lumina și atmosfera lejeră să ofere comoditate locatarilor. Casa a fost divizată în două zone mari: cea în care sunt amplasate dormitoarele și cea în care a fost amenajată bucătăria și sufrageria, fiind unite printr-o spațioasă cameră de zi. Pentru ca fluxul de lumină să inunde spațiile, am optat pentru vitraje largi, din pardoseală până în tavan. În același timp, am oferit proiectului o doză intimitate, proiectând pe întreg perimetrul construcției o copertină-contur de protecție din material compozit. Ca element geometric și, în aceeași măsură grafic, la limita dintre lemn și compozitul copertinei apar lămpi led.

La nivel de amenajare peisagistică întâlnim alte detalii ce vorbesc despre meticulozitatea cu care a fost creat proiectul. La nivelul solului a  fost cu strictețe respectată o înălțime ce dictează amplasarea celorlalte elemente – înălțimea gazonului. Anume deasupra acestui nivel au fost montate terasa și cărările din jurul locuinței, dar și cea care continuă până la intrarea în curte. Tot gazonul a fost punctul de reper pentru amenajarea bazinelor, înălțimea cărora coincide perfect cu ce a ierbii, creând o continuitate.

Year: 2019

Size: 250 m2

Location: Constanta, Romania

Team: Alexandrin Buraga, Marco Ballerini, Maxim Sitnic

Architectural Concept: AB + Partners

 

 

Peaceful House – proiectare arhitecturală plină de armonie

    SHARE:
Let’s talk about your project

Hai sa vorbim despre
proiectul tău!

Suntem pregătiți să vă împărtășim viziunea noastră de design
și vă vom conduce în lumea interesantă a creativității.

Trimite cerere