Designul de restaurant, în pandemie și nu doar!

  1. Trebuie să susțină și să completeze bucatele;
  2. Trebuie să fie funcțional;
  3. Trebuie să debordeze comoditate și originalitate.

Când creăm proiectul de design interior al unui restaurant, pornim de la aceste trei premise. Prin intermediul lor, de fapt, abordăm trei dimensiuni esențiale ale amenajării: cea estetică, cea practică și cea psihologică.

 Mai jos îți prezentăm trei proiecte, fiecare cu specific, suprafață și planificare diferită. Le vom trece prin prisma celor trei criterii ca să înțelegi cum funcționează lucrurile, la modul practic.

MARHABA RESTAURANT

1. Așa cum sugerează și denumirea, bucătăria restaurantului are specific oriental. Așadar, pentru a susține apartenența la cultura arabă, am introdus în proiect elemente specifice acesteia. Acestea se regăsesc pe peretele de accent, decorat cu forme ce reproduc arcurile ogivale, împrumutate din arhitectura arabă.

amenajare de interior marhaba lebanese cuisine

2. Deși nu am intervenit la nivel de structură, am pus accentul pe zonarea corectă a spațiului. Am amenajat o nouă zonă pentru bar, mai spațioasă decât cea anterioară. Pe lângă funcția sa de bază, aceasta dă dinamică restaurantului, constituind o insulă ce dizolvă uniformitatea și simetria spațiului. De asemenea, am creat o sală VIP, divizată discret de restul spațiului.

3. Am creat o atmosferă intimă schimbând diametral opus gama cromatică a interiorului. Am înnobilat interiorul prin nuanțe în care se echilibrează perfect puterea și calmul. Dominat de negru și albastru închis, interiorul reinterpretează modern atmosfera celor 1001 de nopți orientale. Am dat prețiozitate proiectului prin integrarea elementelor aurii.

Interior for restaurants in blue and gold colors

KIKU STEAK & WINE RESTAURANT

1. În acest restaurant, vedetele sunt bucatele din carne și vinul – elemente ce denotă o brutalitate naturală și o îndrăzneală ce necesitau a fi transpuse în spațiu. Am realizat acest lucru prin integrarea în interior a cărămizii dezgolite, betonului brut și a lemnului. Am păstrat cromatica mobilierului sobră, mizând pe gri și roșu în nuanța cărămizii.

2. Am pus accent pe o compartimentare corectă și culori neutre, subliniate de lumină caldă. Având un spațiu în două niveluri, unul a fost rezervat pentru recepție și sală, celălalt urmând să găzduiască bucătăria, zona barului și sala cu mese. Astfel, am divizat zona barului de restul sălii prin intermediul unor rafturi iluminate – element separator menit să ofere intimitate.

3. Pentru a oferi efemeritate spațiului am încadrat balustrade din sticlă. Am exclus absolut detaliile opulente pentru a oferi spațiului liniștea și confortul necesar atât pentru cafeaua de dimineață, cât și pentru o cină la final de zi. Pentru a completa atmosfera, am integrat armonios plante vii, dar și un panou decorativ din lemn și corpuri iluminat masive custom made.

HIGH END RESTAURANT

1. Specificul european al bucătăriei ne-a dat practic carte blanche. Fără motive specifice Este unul dintre cazurile în care am renunțat la minimalism în favoarea creativității, pe care am subliniat-o la toate nivelurile. Am optat pentru mobilier ce creează o senzație de antagonism, în care simplitatea dă noblețe interiorului.

2. Nu e un secret că zonarea joacă un rol crucial într-un proiect de interior de restaurant. În cazul nostru, am optat pe o zonarea prin intermediul mobilierului. Astfel, pe de  o parte avem mese circulare cu scaune tapițate în nuanțe de maro, pe de alta – mese dreptunghiulare însoțite de scaune tapițate cu turcoaz, ce urmează laitmotivul accentului cromatic al restaurantului. Bucătăria de tip open kitchen scoate la vedere nu doar procesul de prepararea a bucatelor, ci și note de culoare menite să animeze zona barului. Mozaicul de pe pereți oferă un joc cromatic de turcoaz, fiind perfect completat de cuptorul placat, de asemenea, cu elemente mici de ceramică, însă în culori mai pale.

3. O atenție aparte am acordat iluminatului. Aici am mizat pe diversitate pentru a garanta echilibru, dar și o estetică deosebită. Unele zone le-am îmbogățit cu lustre masive, ce devin accente demne de admirație, altele – cu corpuri de iluminat laconice, ce vin ca o contrapunere a celor dintâi. Ca materiale de finisaj am mizat pe brutalitatea betonului, pe care am combinat-o cu mult lemn. Interiorul a fost completat cu plante vii, ce diminuează din sobrietatea finisajului. Ferestrele largi lasă lumina să inunde interiorul oferindu-i efemeritate și transparență.

Читайте также