GET YOUR DOSE OF INSPIRATION

Un proiect de design interior contemporan este stilat și funcțional. Ajunși în era în care amenajările trebuie să se muleze pe personalitatea clientului, a aborda un stil în forma lui pură este practic imposibil. Fie că e vorba despre minimalism cu accente subtile de neoclasic sau despre un minimalism contemporan îndrăzneț, ce se mixează cu influențele moderniste, interioarele trebuie să prezinte individualitate.

Una dintre cele mai complexe zone în amenajare este cea de zi. Datorită faptului că trebuie să oferim acestui spațiu mai multe funcții, aici avem o serie mai largă de elemente. Ți-am pregătit mai jos o selecție de living-uri care te pot inspira.

Living neoclasic

Cu o gamă coloristică alcătuită din nuanțe calme, acest living transmite ideea de confort și lux. Împrumutând din caracterul proprietarilor, locuința are un aer fin și nobil, iar una dintre provocările proiectului a fost să îi evidențiem aceste calități fără a o face plictisitoare.

Am mizat pe un joc senzorial tandru, astfel în interior își fac loc aspectul rece al plăcilor ceramice, parchetul cald și textura fină a mobilei tapițate – toate în nuanțe neutre. Am dizolvat monotonia nuanțelor deschise prin accente aurii. 

Elegant și laconic

Zona de zi este a acestui proiect caracterizată de linii moderne. Simplitatea acestora ne-a permis să păstrăm efemeritatea spațiului. Mobilierul, inspirat din clasicul stil modern, cu linii succinte și fără detalii opulente, susține stilistica generală. Am păstrat zona deschisă, iar contemporanul open space, compus din bucătărie, living și sufragerie, garantează luminozitatea și comoditatea locuinței. Absența pereților a stimulat o zonare rațională. Am grupat bucătăria și sufrageria într-un cadru comun, oferind comoditatea utilizării lor în tandem. Pe de altă parte, fără a recurge la o izolare fizică absolută, livingului i-a fost rezervat o suprafață generoasă.

Distins, cu accente de lux

Noblețea zonei de zi a acestei case este evidențiată chiar din primii metri pătrați. Pe lângă dressingul generos și măsuța de la intrare, holul a fost completat cu un separeu metalic cu forme rigide asimetrice

Tot la parter, avem un superb open space care unește bucătăria, sufrageria și livingul. Deși dominate de nuanțe neutre, fiecare dintre zone a fost divizată vizual de celelalte, atribuindu-se fiecăreia o alură elegantă. Livingul este locul în care au fost îmblânzite nuanțele de gri. Canapelele masive, a căror nuanțe variază ușor, devin piese centrale, însă nu într-un mod abuziv. Complementar acestora, fotoliile și restul mobilierului contribuie la crearea senzației de confort. Ca articol de accent am creat un perete în care plăcile de piatră naturală sunt completate de elemente metalice și acompaniate cu rafturi ce rezonează ca formă cu separeul. O altă bijuterie a spațiului a devenit corpul de iluminat, a cărui stil clasic aduce în spațiu doza de prețiozitate necesară. Sufrageria și bucătăria prezintă un tot întreg cu note de contrast cromatic. Unite stilistic de liniile simple și structura nobilă a lemnului. Pentru a da mai multă comoditate spațiului, aici au apărut liniile curbate. Întreg parterul este scăldat în lumină, ceea ce dă locuinței un aer efemer.

Читайте также