proiect arhitectural pentru case individuale din Bucuresti

NOUA ESTETICĂ URBANĂ: BLOCURI MULTIETAJATE ȘI TOWNHOUSE-URI

Dezvoltat treptat, de-a lungul timpului, înălțimea tabloului urban este neuniformă. Rigorile de construcție, printre care și regimul de înălțime, sunt menite să restricționeze și să disciplineze proiectele. Anume acestea au devenit una dintre premise ce a facilitat apariția diferitor forme și formule ale locuințelor. Acum, alături de complexele locative își fac apariția, ca alternativă, casele înșiruite. Cert e că și marile complexe multietajate, dar și comodele townhouse-uri își au direcția estetică în care se dezvoltă, dar și un cadrul comun în care trebuie integrate. În funcție de acestea, aspectul lor exterior variază, completând și modernizând estetica urbană.

Proiecte de blocuri locative multifuncționale contemporane

Pentru AB+Partners, proiectarea clădirilor multietajate presupune din start obiectivul modernizării aspectului orașului. Iar aici, mizăm pe câteva direcții.

1 Hibrid și multifuncțional

Considerăm că intervențiile calitative trebuie să fie sustenabile. În acest sens, gândim fiecare proiect de complex rezidențial prin prisma durabilității și a atribuirii mai multor funcțiuni. Spre exemplu, în cazul N Tower concept, dinamica pe care o prezintă construcția este una funcțională, retragerile jucând rolul balcoanelor. În același timp, am atribuit primelor niveluri destinație comercială și culturală.

2 Linii succinte

Deși încă avem public melancolic după elemente exterioare neoclasice, alegem să mergem în pas cu tendințele. Liniile drepte și formele minimaliste, devenite o carte de vizită a arhitecturii contemporane, se regăsesc și în proiectul Toro Center. Geometria și volumetria contemporană au dictat un concept sobru cu detalii laconice. Consola orizontală a centrului comercial a fost echilibrată cu turnul destinat oficiilor, cele două elemente întâlnindu-se într-o structură perpendiculară. Iar direcția stilistică este prezentă și în zona locativă a complexului.

3 Materiale contemporane

Nu am renunțat definitiv la tencuială, însă crearea unui tablou urban complex presupune introducerea materialelor „proaspete”. Acest ansamblul rezidențial urmează o linie stilistică unică, blocurile fiind divizate la nivel estetic în două tipuri. Primele două, ce constituie o „fațadă” a complexului, sunt placate cu Klinker maro, a cărui cromatică este ușor dizolvată de elementele de sticlă care acoperă logiile. Celelalte blocuri au fațada placată cu același material, însă de culoare gri. Spre deosebire de primele, fațadele lor prezintă un joc geometric, în care sunt prezente mici console albe ce ies în evidentă. În proiectarea acestor patru blocuri am renunțat la clasicele balcoane și logii și am optat pentru camere cu bovindou cu legătură prin gol amplu. Geamurile panoramice contribuie, de asemenea la jocul geometric cromatic al fațadei.

Townhouse-uri moderne

Prezente în zone mai intime și mai ascunse de gălăgia urbană, townhouse-urile reprezintă o oază de intimitate. Bineînțeles că încadrarea lor în anturaj are aceleași reguli: corelarea cu contextul și note contemporane. Cu linii simple și volumetrie complexă, proiectul Minimalist Row Houses reprezintă o abatere de la canoanele clasice ale similitudinii, atât de des utilizare în cazul proiectelor de case înșiruite. Am abordat cele câteva locuințe prin prisma formelor laconice cu influențe de simetrie. Le-am dat un aer contemporan minimalist prin intermediul jocului de culori și materiale. Fațada reprezintă o îmbinare de texturi. Pentru elementele de la etajele superioare ce ies în consolă am utilizat tencuială albă, restul suprafeței a fost acoperită cu fațadă ventilată ce îmbină aspectul lemnului cu cea a plăcilor ceramice.

Descoperiți și alte proiecte de arhitectură în portofoliul nostru.

Pentru a obține un proiect ce se ridică la aceleași standarde, cotactează-ne!

Читайте также