3 TRUCURI PENTRU A EVITA UN INTERIOR PLICTISITOR ÎN NUANȚE NEUTRE

Se pare că, odată ajuns în topul preferințelor beneficiarilor, bejul nu cedează din poziții. Iar alături de el se poziționează o serie de culori de aceeași intensitate. Interioarele în nuanțe deschise, mai ales când e vorba despre rezidențial, sunt mai degrabă o regulă decât abaterea de la ea. De-a lungul activității, AB+Partners a semnat zeci de interioare luminoase, a căror note cromatice de vârf nu influențează individualitatea proiectului.

De ce clienții solicită culori deschise?

E simplu: sunt relaxante și oferă senzația de comoditate. Le vedem în pata pe care o aruncă raza de soare, în nisipul de pe malul mării, în licărul apei, în blana animalelor… nuanțele deschise ni se asociază cu momente și lucruri plăcute. Este și cauza din care acestea ne trezesc sentimentul de calm și siguranță. În acest context, e absolut natural să fie populare, îndeosebi în amenajările locuințelor.

Avantaje:

  • Sunt ușor de integrat în orice tip de spațiu;
  • Nu supraîncarcă spațiul;
  • Dau senzația de luminozitate;
  • Sunt ușor de combinat cu nuanțe de alte intensități;
  • Se combină cu diverse texturi: lemn, piatră sau tencuială decorativă;
  • Sunt maleabile în ceea ce privește elementele de decor.

3 trucuri pentru un interior luminos și original

Monotonia este unul dintre cele mai des invocate dezavantaje ale interioarelor în culori deschise. O obiecție care nu își are locul în proiectele noastre pentru că, pe lângă respectarea rigorilor ergonomice și funcționale, avem grijă ca partea estetică a lor să fie impecabilă. Pentru a oferi interioarelor complexitate estetică chiar și în condițiile unor nuanțe luminoase, apelăm la 3 trucuri și ți le spunem și ție:

1 O direcție cromatică – mai multe nuanțe

Alege culori complementare, bejul îl poți completa cu gri deschis sau crem. Adaugă și un pic de al și nu-ți fă griji că va fi haos cromatic, or toate nuanțele vor pe aceeași undă.

2 Texturile și materialele fac diferența

Evită să ai doar suprafețe mate sau lucioase. Noi așa am făcut în proiectul Pinterest Apartment – am mixat finisajele mate ale pereților și mobilierului cu volumul textilelor, textura parchetului și jocul nuanțelor de pe plăcile utilizate în amenajarea bucătăriei.

3 Accentele oferă joc vizual

În cazul nostru a fost auriul – un auriu calm al alamei. L-am integrat în furnitura mobilierului, picioarele scaunelor, ale mesei de cafea și corpuri de iluminat.

Serviciile noastre de design interior te pot scuti de dilema acestor detalii. Îți proiectăm și realizăm proiectul meticulos.

Pentru a te convinge că suntem cei de care ai nevoie, descoperă portofoliul nostru.

După ce te-ai convins, contactează-ne!

Related Posts