BIROUL MANAGERIAL: CE COMUNICĂ ȘI CUM SĂ ÎL FACI „SĂ VORBEASCĂ ” CE TREBUIE

Este modelat în concordanță cu personalitatea liderului, dar și cu imaginea companiei. Un birou de manager este o bună modalitate de a câștiga încrederea clienților, dar și de a vorbi despre trăsăturile personale ale acestuia. Despre cum comunică spațiile comune cu clienții, am vorbit într-un articol anterior. În acest material vrem să vă atragem atenția asupra unui spațiu mai intim, dar la fel de business.

De ce nu e suficient să pui o masă și un scaun?

Biroul managerial devine nu doar locul în care te concentrezi pentru a îndeplini taskurile, ci și cel în care managerul interacționează cu colegii sau clienții. Fie că este vorba despre o întâlnire spontană sau una programată, acest spațiu urmează să transmită vizitatorilor mai multe informații. Nu e neapărat că cel care va trece pragul biroului o va face cu scopul de a-l „inspecta”. Chiar și așa, la nivel subconștient, atmosfera generală se va face memorabilă. Iată de ce e nevoie să avem în acest spațiu, cel puțin un fotoliu comod. Și că tot vorbim despre asta:

Elemente indispensabile

Pentru a stabili care sunt piesele de mobilier necesare spațiului, pornim de la activitățile ce urmează a fi desfășurate aici. Bineînțeles că masa și fotoliul de lucru sunt primele piese necesare. Cel de-al doilea element este spațiul de depozitare – pentru acte importante și lucruri personale. În cazul în acest spațiu se presupune că vor avea loc meeting-uri, va mai fi nevoie de o masă și fotolii destinate vizitatorilor. În funcție tipul acestor ședințe, puteți opta pentru piese de mobilier formale sau pentru elemente prietenoase, în cazul în care în birou vor avea loc doar întâlniri informale. Bineînțeles, aici e nevoie și de un spațiu de relaxare în care vor fi amplasate fie o canapea sau fotolii.

Zonare minuțioasă

În concordanță cu elementele menționate mai sus, proiectul de design interior de birou administrativ va conține 2 sau 3 zone funcționale.

  •  Zona de lucru

Dat fiind faptul că un manager de companie operează, masa de birou trebuie amplasat astfel încât acces la calculator și alte instrumente de lucru să aibă doar el. Pentru a evita aglomerarea mesei de birou, asigurați-vă că aveți în preajmă mobilier de depozitare.

  • Zona de meeting

Amplasarea acesteia poate avea loc în trei moduri: ca extensie a mesei de birou, ca zonă amenajată pentru ședințe sau în zona de relaxare. În cazul în care este suficient spațiu, aceasta ar trebui amplasată astfel încât să fie clar delimitată de zona de lucru, dar să existe o conexiune vizuală cu aceasta.

  • Zona de relaxare

Este o zonă care poate îmbina în sine funcția de relaxare și cea de business. Aceasta trebuie să transmită confort și intimitate. Deci, ar trebui amplasat astfel încât traseele de circulație către celelalte zone sau ieșire să nu deranjeze. Un alt obiectiv ce ar trebui atins, la modul ideal, este ca zona să nu fie expusă exagerat din punct de vedere vizual.  

Stilistică

Spuneam la început că biroul administrativ împrumută stilul celui care își desfășoară acolo activitate. Este motivul din care acest proiect de design interior merită atenție. Spațiul va transmite foarte multe informații, iar clientul va înțelege dacă managerul este disciplinat, determinat, atent la detalii, deschis și în căutarea lucrurilor calitative, chiar de la prima vedere.

Așadar: atenție la linii și decor. Liniile drepte, pline de acuratețe vor vorbi despre organizare – trăsătură vitală pentru un lider. Optați pentru culori sobre, însă aveți grijă ca una dintre ele să aibă căldură, iar în lipsa acesteia, alegeți o textură caldă. Evitați decorul excesiv, totuși nu îl ignorați – acesta va constitui amprenta de individualitate in spațiu.

Răsfoiți portofoliul nostru și descoperiți cum amenajăm noi astfel de spații.

Dacă vă doriți unul proiectat cu aceeași doză de inspirație și profesionalism, contactați-ne!

Related Posts