CE NE ADUCE NOU MAISON & OBJECT? NE POVESTEȘTE CRISTINA CORTAC!

A întrunit peste 2000 de participanți din 60 de țări ale lumii și a devenit un amalgam de emoții și surse de inspirație. Ediția din 2022 a renumitei Maison & Object a fost menită să ilustreze tendințele în domeniul designului, dar și dezvoltarea acestuia. Și că tot am primit liber la călătorii după o lungă perioadă de izolare, am descoperit și noi modul în care se dezvoltă domeniul designului. Ne-a ajutat să facem acest lucru coordonatorul departamentului de logistică, decoratorul AB+Partners, Cristina Cortac, care a parcurs la pas întreaga expoziție și a venit de acolo cu un bagaj bogat de impresii estetice.

„Expoziția a dezvăluit nevoi profunde de sens creativ și emoții, abordate prin noi soluții ecologice.”, zice Cristina.

META SENSIBLE

A venit chiar impresionată de experiența trăită. ”Am simțit un echilibru profund între contactul fizic și cel digitalizat. Aspectul obiectelor artizanale, al obiectelor industriale și textura materialelor tactile raportate la noile tehnologii digitalizate care au oferit senzații eliberate de constrângeri fizice. Acest fapt denotă și motto-ul expoziției: „META SENSIBLE”, în care lumea fizică și cea digitală nu se mai opune.„

Printre noile tendințe se numără sunt Pixelii și guma de mestecat.

„Am întâlnit mulți creatori care fac parte din acest trend,  branduri precum Pink Stories, PolsPotten, Mojow sau italianul Saba – care își oferă deja canapelele sub formă de NFT – promit a fi pasaje obligatorii. Casa este văzută ca un cuib protector cu forme plinuțe, unde un decor de gumă de mestecat este însoțit de nuanțe irizate pentru a da naștere unei noi estetici fanteziste. Obiectele, textilele și mobilierul preiau un repertoriu naiv sau visător. La momentul unui metavers ultra pixelat, casa emană o energie moale și veselă.”, ne povestește decoratorul AB+Partners

Forme organice

Concentrarea pe sustenabilitate a avut o serie de recursiuni în tot ceea ce ține de linii și forme în design. Una dintre cele mai subliniate este tendința formelor organice. Acestea se manifestă atât în decor, cât și în mobilier. Aceste elemente capătă un design simplu, lipsit de strictețe și elemente complicate. Deși este menținută ideea liniilor simple, geometria caracteristică minimalismului pur trece ușor într-o blândețe a formelor.

Maximalism

Calmul și disciplina minimalismului cuceresc, totuși temperamentele diferite necesită abordări diferite. Iar acest lucru a făcut ca deja de ceva timp maximalismul să își croiască ferm cale în designul interior. Maison & Object ne demonstrează încă o dată acest lucru. Standuri pline de culoare și elemente de decor ce duc amenajarea într-o extremă a abilității estetice au fost deliciul evenimentului. Totuși, țineți cont de faptul că maximalismul nu înseamnă amalgam și lipsă de echilibru estetic.

Accente de lux

Ca o ramură a maximalismului, elementele luxoase revin în top. Deși subtile, acestea conturează atmosfera și dau un touch de noblețe amenajării. De la corpuri de iluminat glossy, cu elemente metalice, la decor extravagant, accentele ne duc cu gândul la extraordinarele timpuri pline de abundența esteticii elegante.

Vrei să vezi cum pot fi implementate aceste tendințe în spațiul tău?
Contactează-ne!

Related Posts