Cum designul te ajută să-ți dezvolți afacerea în domeniul imobiliar. La propriu.

Afacerile sunt afaceri. Și când e vorba despre ele, ne axăm pe identificarea soluțiilor pentru a contribui la optimizarea resurselor și eficientizarea spațiului.

Despre cum influențează designul comportamentul cumpărătorului am povestit în unul din materialele noastre anterioare. În cele ce urmează vă spunem despre cum  acesta devine un instrument cu ajutorul căruia putem contribui direct la dezvoltarea afacerii. Manipularea cu spațiul, replanificarea lui și oferirea funcționalității sunt procedee esențiale ale proiectării. În fond, ele sunt cele care deosebesc designul de interior de procesul de decorare. Așadar, cum are loc acest lucru.

Soluție. Studiu de caz

Unul dintre cele mai recente exemple despre cum designul sporește valoarea spațiului este proiectul Laconic office design. Când ai o locație centrală, așa cum era și cea a acestui oficiu, pare a fi destul de ușor să îi găsești o destinație. În cazul nostru, spațiul urma a fi oferit în chirie. Așadar, scopul era să îi oferim prin intermediul elementelor de design o alură tentantă, dar noi am decis că putem merge mai departe!

Primul pas a fost să analizăm situația existentă pentru a putea propune soluții de optimizare a spațiului. Proiectul a presupus din start o reconfigurare minuțioasă a suprafeței pe care o aveam. Pe lângă problema divizării spațiului, am rezolvat o altă problemă acută a acestuia – nivelul ridicat de umiditate.

Am redus din spațiul destinat anterior băii și am reușit să economisim în acest perimetru circa 10 mp. Am replanificat zona și, pe lângă baie, am proiectat o chicinetă. Tot suprafața economisită am organizat și o zonă de recepție.  

Astfel am optimizat la maxim spațiul, oferindu-i mai multă utilitate. Bineînțeles că la formulă am adăugat elementele estetice. În acest mod am reușit să creștem nu doar funcționalitatea și atractivitatea spațiului, ci și valoarea acestuia pe piață.

Related Posts