CUM SĂ ÎȚI GĂSEȘTI STILUL DE INTERIOR POTRIVIT

Amenajarea spațiului este o procedură complexă, iar primul pas spre a obține un rezultat pe măsură este să decizi stilul ce urmează să domine în interior. Nu te grăbi să răspunzi că minimalismul este cel care te caracterizează sau că noblețea stilului clasic este ceea de ce ai nevoie. Ține cont de faptul că interiorul urmează să fie o expresie a personalității tale. În același timp, nu uita că modul în care va arăta spațiul trebuie să fie actual cât mai mult timp. Nimeni nu vrea să trăiască într-o continuă reparație. Deci – fără decizii impulsive. Dar cum să stabilești stilul care te caracterizează?

1 Studiază și observă

Norocul nostru e că avem acces la o sumedenie de informații. Era „mai frumos decât la vecin” a trecut demult. Acum, interioarele pot fi observate pe platformele online, iar cea mai directă cale către ele aste bine-cunoscutul Pinterest. Deschide-l, dă un search și vei rămâne uimit. Ai acces la mii de interioare din întreaga lume și poți colecta idei de pe toate continentele. Nu ezita să creezi colecții cu interioarele care îți plac. În paralel studiază stilistica lor și observă-le trăsăturile comune.

2 Identifică câteva exemple pentru fiecare stil

E puțin probabil să găsești un concept în care să îți placă absolut orice detaliu. De exemplu, dacă levitezi între minimalism și japandi, selectează imaginile care ți se par armonioase. Nu ezita să scrii comentarii și notițe cu obiecte îți plac sau combinațiile pe care le consideri armonioase. Analizează diversitatea cromatică a stilurilor și formele caracteristice lor. În așa mod vei identifica p varietate de idei. S-ar putea la un moment dat chiar să ai impresia că ai văzut tot ce se putea de văzut. Ei bine, atunci e timpul să te oprești.

5 ELEMENTE ALE BĂII CARE NE ÎNCÂNTĂ DOAR ESTETIC: DESIGNERUL AB+PARTNERS ÎȚI OFERĂ SOLUȚII (VIDEO)

3 Dă-le ideilor timp

I-ați timp pentru a te detașa de toate informațiile pe care le-ai colectat. Poți reveni la ele peste o lună, trei sau chiar jumate de an. În primul rând pentru că s-ar putea ca, între timp, unele imagini să nu ți se mai pară relevante și ai putea să le elimini din stocul existent. În al doilea – pentru că piața se schimbă și ar putea să apară noi puncte de interes. Iar aceste două condiții sunt mai simplu de realizat cu ochiul „odihnit”.

4 Mixează stilurile – nu imita unul

Dar găsește punctele unde ele se intersectează! Acum rar veți găsi interioare ce urmează o linie stilistică pură. Și nu vorbim doar despre interioarele semnate de AB+Partners. Practica arată că amenajările obișnuiesc să împrumute cele mai bune trăsături din diferite stiluri. Realizând interiorul într-un stil unitar, mai ales dacă nu ai studii în domeniu, riști să obții o atmosferă plictisitor și neechilibrat.

5 Analizează totul prin prisma funcționalității

Nu uita că spațiul este menit să îți ofere confort, iată de ce analiză cât de practice sunt soluțiile care ți-au atras atenția. Apropo, noi am avem un materia despre elementele estetice cărora le lipsește funcționalitatea. Vezi aici ce trucuri în designul interior trebuie să eviți. În acest sens, analizează formele, culorile și materialele pentru care optezi.

Serviciile noastre de design interior te pot scuti de dilema acestor detalii. Îți proiectăm și realizăm proiectul meticulos.

Pentru a te convinge că suntem cei de care ai nevoie, descoperă portofoliul nostru.

După ce te-ai convins, contactează-ne!

Related Posts