FAȚADA – ELEMENTUL CE GARANTEAZĂ PRIMA IMPRESIE ȘI NU DOAR

Fațada este un element cheie în arhitectura contemporană, care joacă un rol important în transmiterea personalității și stilului unei clădiri. Aceasta creează o imagine distinctivă și coerentă nu doar despre proiect, ci mai ales, despre beneficiar. Datorită dezvoltării tehnologiilor și materialelor, avem toate instrumentele necesare pentru oferire unei identități vizuale unice și individuale arhitecturii.

Design arhitectural

Utilizarea de materiale, forme și culori creative și inovatoare devine o provocare pentru fiecare proiect. Fațada poate spori valoarea estetică a clădirii și poate fi un element definitoriu al identității vizuale a acesteia, însă doar în cazul în care e abordată individual. Liniile sobre și geometria complexă la care apelăm, este susținută de combinarea diverselor materiale, cum ar fi sticla, metalul, betonul sau piatra. Prin intermediul iluminării LED  putem sublinia cu ușurință volumele, oferind clădirii un aspect contemporan.

Funcționalitate

Design-ul fațadei poate fi orientat spre funcționalitate și eficiență energetică, prin utilizarea materialelor izolante și a formelor aerodinamice, care reduc costurile de încălzire și răcire. Aceasta poate fi, de asemenea, utilizată pentru a spori performanța energetică a clădirii prin integrarea sistemelor de energie regenerabilă, cum ar fi panouri solare sau turbine eoliene. Acest lucru poate fi realizat prin utilizarea materialelor transparente sau perforate, care permit luminii solare să pătrundă în interiorul clădirii, reducând astfel necesitatea de iluminare artificială.

În plus, fațada poate fi utilizată pentru a crea un mediu mai confortabil pentru utilizatorii clădirii prin integrarea de sisteme de control al climatului și a microclimatului, cum ar fi sistemele de ventilație și răcire. De asemenea, poate fi utilizată pentru a spori siguranța clădirii prin integrarea de sisteme de protecție împotriva incendiilor și de securitate.

Un design unic și atractiv al fațadei poate crește valoarea estetică a clădirii și poate îmbunătăți percepția asupra acesteia. Noi știm cum să îi oferim un aspect impresionant, indiferent că e vorba despre clădiri individuale sau spații disponibile publicului larg.

Răsfoiește portofoliul nostru pentru a te convinge de acest lucru.

Suntem siguri că vom găsi soluții și pentru proiectul tău, contactează-ne!

Related Posts