FOTOGRAFIA DE INTERIOR: CUM ȘI DE CE TREBUIE SĂ O FACĂ PROFESIONIȘTII

De fiecare dată când finalizăm un proiect, ne dorim ca rezultatul să reflecte ideile și filosofia companiei. Regula e valabilă și atunci când creăm doar un proiect de interior, dar și când avem un proiect cu execuție la cheie. Pentru a da sens imaginilor și a le face expresive, nu e suficient să te pui în colț și să iei un cadru larg cu telefonul. Fără îndoială, vei primi un cadru informativ, însă în cazul nostru vorbim despre compoziție și estetică – cel mai viabil argument pentru a apela la un fotograf profesionist!

Pregătirea spațiului

Marea majoritate a fotografiilor proiectelor noastre poartă semnătura arhitectului și fotografului Oleg Bajura. De-a lungul colaborării noastre am înțeles că pentru a garanta un rezultat pe măsură, totul trebuie pregătit până la cele mai mici detalii. Cum?

1 Fă ordine

E adevărat că spațiul e menit să fie utilizat și, de exemplu în cazul locuințelor, câteva cărți, o cană pe masă sau buretele pentru veselă sunt părți indispensabile ale vieții cotidiene. Ei bine, oricum ascunde-le. Interiorul trebuie să fie curat, urmărește ca mobilierul să nu aibă cute sau pete. În cazul în care există ceva ce distorsionează imaginea, elimină elementul din cadru sau acoperă cu un element de decor.

2 Decorează spațiul

Elimină fotografiile de familie sau alte obiecte personale, chiar dacă utilizatorii deja s-au făcut comozi în spațiu. E o condiție necesară, pe care ne-au ajutat să o îndeplinim beneficiarii de la GBG Headquarters. Deși își desfășurau acolo activitatea deja de câteva săptămâni, fotografiile arată ca cele făcute din showroom – nimic în plus.

De asemenea, e recomandată eliminarea din spațiu a decorului de sezon. În locul acestor detalii, poți integra în interior aranjamente de flori naturale sau fructe a căror cromatică te va ajuta să obții un contrast sau să dai spațiului blândețe. De asemenea, poți opta pentru vase festive, ce vor deveni accente în spațiu.

3 Atenție la lumină

Lumina naturală, de cele mai dese ori favorizează imaginea, așa că profită de ea cât de mult poți. În același timp, experimentează mereu sursele adiționale de lumină. S-ar putea să nu ai suficient flux de lumină naturală, atunci iluminatul artificial te va ajuta să găsești cel mai bun cadru. Există și cazuri, așa cum e Blue River, când interiorul a fost pus în valoare datorită iluminatului artificial, iar sesiunea foto s-a desfășurat pe înserate.

Colaborarea dintre designer și fotograf

Implicarea designerului este crucială în crearea armoniei pe care a vrut să o transmită prin intermediul proiectului său. Specialiștii văd altfel spațiul. Ei nu analizează încăperea doar ținând cont de ce mobilier a fost acolo încadrat. Și tocmai pentru ca fotograful să înțeleagă de ce parametri și zone trebuie să țină cont, e necesară o interacțiune strânsă. Fotografii gândesc în planuri, perspective și unghiuri, iar designerul este cel care îl ajută să identifice elementele centrale din proiecte.

Geometria elementelor, îmbinarea materialelor, accentele, lumina – sunt toate detalii pe care fotograful practic le reinventează în imaginile sale și transmite prin ele viziunea celui care le-a proiectat. Toate pentru a oferi clientului un portofoliu într-adevăr reprezentativ, cu rezultate clare.

Post-producția

Încă un argument în favoarea fotografilor profesioniști. După realizarea sesiunii foto, aceștia retușează fotografiile, eliminând mici detalii ce s-au infiltrat în imagini și de care nu era nevoie, corectând unghiurile și culorile. E un proces complex despre care profesioniștii știu totul. Tocmai de asta își merită creditul de încredere.

Dacă îți dorești un interior în care să se reflecte viziuni și care va da naștere unor imagini instagramabile, contactează-ne!

Vezi mai multe proiecte în portofoliul nostru.

Related Posts