#jurnaldecarantină – Sergiu Tanasiev și-a mărit ziua de lucru în carantină. Se mai întâmplă…

Tot mai des colegii noștri ne vorbesc despre cât de importantă este organizarea pentru un proces de lucru eficient, iar designerul Sergiu Tanasiev nu este o excepție. Se pare că, totuși, ceva nu face corect pentru că ne-a spus că și-a mărit ziua de lucru… Așadar, să vedem cum lucrează Sergiu din autoizolare.

Cum ar trebui să arate un loc de muncă de acasă?

Locul de muncă de acasă trebuie sa fie cât mai organizat și dotat cu strictul necesar pentru un proces de lucru confortabil și, în primul rând, productiv. Principalele componente ale unu birou improvizat acasă sunt un calculator dotat cu parametri acceptabili pentru specificul profesiei noastre, un monitor cu o diagonală mare pentru a avea posibilitatea de a deschide mai multe ferestre, o masă, un maus, tastatură și, nu în ultimul rând, un scaun confortabil.  Nu e nevoie de un loc anume pentru a amenaja biroul, important e cum te simți acolo unde ai avut posibilitatea să-l organizezi.

Unii spun că lucrând de acasă poți reduce ziua de muncă cu 1-2 ore, cum a fost în cazul tău?

Interesantă teorie. După mine, totul depinde de volumul de lucru pe care îl ai și noi îl avem! Unii poate și își reduc ziua de muncă, dar în cazul meu ea s-a mărit.

Cât de eficient este procesul de lucru de acasă?

Avantajul nostru, a designerilor de interior, este că nu suntem dependenți de un loc anume. Principalul catalizator al lucrului nostru este inspirația, iar ea există oriunde și acasă poate chiar mai mult decât la serviciu  Totuși această eficiență necesită o condiție  – cea de a organiza un orar de lucru, de a stabili când și cum vei face un task sau altul. Bineînțeles, această formulă funcționează când nu sunt alte lucruri care te distrag.

Cum reușește echipa să mențină comunicarea, să coordoneze proiectele?

Noi nu am avut niciodată probleme de comunicare în cadrul echipei noastre, iar faptul că nu interacționăm fizic nu schimbă acest fapt. Am trecut comunicare pe internet, setăm ședințe online și utilizăm metode vechi și verificate în timp precum: email, Viber, telefon.

Ce probleme ai întâlnit lucrând de acasă?

Primele zile pot spune că au fost o mică luptă în care scopul final era organizarea. A durat câteva zile să-mi creez o schemă de prioritizare a taskurilor. Am ieșit victorios. În rest – nicio problemă.

Ce alte treburi reușești să faci pe acasă?

Nu mi-am pus scopul de a face din autoizolare un maraton al noilor descoperiri și, ținând cont de faptul că am un volum mare de lucru, mă bucur că reușesc să fac lucrurile elementare: ordine și mâncare. Câteodată, la final de zi, îmi fac timp să  privesc un film.

Noi am fost curioși ce opere cinematografice privește Sergiu în carantină. Iată cele 5 titluri pe care ni le-a dat:

  1. Interstellar
  2. Четвёртый вид
  3. Kто я
  4. Ошибка времени
  5. Mад

Cum lupți cu lucrurile care te sustrag? (cum ar fi frigiderul )

Uneori lucrurile care te distrag sunt benefice: mai faci o pauză, mai analizezi ce ai făcut și ce mai ai de făcut. Frigiderul nu mă distrage tare pentru că nu îl „alint” cu mâncare și el la rândul său e supărat pe mine.

Related Posts