PRIN CE SE DEOSEBEȘTE O CAMERĂ DE HOTEL DE O LOCUINȚĂ

Chiar și atunci când călătorim ne dorim să ne simțim confortabil. Acest fapt a stimulat dezvoltarea vertiginoasă a industriei hoteliere. În tendința de a aduce comoditate pentru vizitatori, dar și durabilitate spațiului, proiectul de design interior de hotel a suferit un șir de adaptări. Astfel încât, chiar dacă o cameră de hotel nu e casa ta, oricum să te simți ca acasă.

Deși modificările sunt subtile și influențează mai degrabă latura funcțională a lucrurilor, iată câteva criterii la care ar trebui să acorzi atenție dacă ai în față sarcina de a amenaja un hotel.

Finisajele

La nivelul cromaticii designul rezidențial și cel de hotel sunt similare: cu culori universale, în nuanțe calde și calme. La capitolul finisaje sunt câteva caracteristici la care trebuie să acordăm atenția. Acestea ar trebui să fie:

  • ușor de spălat și curățat;
  • rezistente la substanțe chimice de curățat;
  • rezistente la foc;
  • rezistente la uzură.

Așadar, vopseaua lavabilă va fi binevenită pentru pereți. Dacă ți se pare plictisitoare ideea, poți adăuga și un tapet de vinil sau din textil, obligatoriu tratat antifoc. Pardoseala poate fi finisată cu plăci ceramice sau piatră naturală. Dacă optezi pentru parchet sau mochetă, asigură-te că au rezistența la foc ridicată.

Iluminatul

Iluminatul joacă un rol foarte importantă și trebuie să fie direct coordonat cu scenariile de utilizare. Atenție merită fiecare dintre zonele camerei, mai ales dacă e vorba despre un proiect ce se abate de la conceptul standard. Cum este cel pe care AB+Partners l-a proiectat pentru un client italian. În aceste numere, ce au forma unui iglu, a fost deosebit de important crearea corectă a iluminatului. Dat fiind spațiul comun, iluminarea zonei de intrare, a zonei de lucru și a băii necesitau abordări meticuloase. De regulă, în acest scop, se folosesc spoturi rotative integrate, aplice lângă oglinzi și lămpi de masă sau lampadare.

Numerele de hotel și amenajarea mobilierului

Pentru că e în primul rând o afacere, suprafața trebuie maxim valorificată. Mai ales când este vorba despre hoteluri standard. Pentru că este destinată pentru a locuită pe termen scurt, camera de hotel trebuie să fie dotată cu strictul necesar, fără spații inutile cum ar fi un birou într-o cameră aparte. La nivel de mobilier, flexibilitatea este cuvântul cheie. Paturile ar trebui să fie concepute pentru oaspeți suplimentari sau copii. De asemenea acestea ar trebui să ofere posibilitatea utilizării lor împreună sau separat, așa cum am gândit noi lucrurile în Park View Hotel.  

În același timp, țineți cont de faptul că e necesar să aveți și o divizare ierarhică a camerelor de la standard până la lux prezidențial.

Decorul camerei de hotel

Nu uităm că hotelul este un spațiu comercial, iar detaliile pe care le integrezi trebuie să fie alese adecvat și rațional. Decorul trebuie să fie:

  • rezistent la daune;
  • sigur de utilizat;
  • ușor de curățat;
  • corespunzător stilului hotelului.

În același timp, asigură-te că elementele:

  • nu ocupă o zonă utilă;
  • completează stilul hotelului;
  • nu intră în zona de tranziție și nu interacționează des cu oaspeții.
  • sunt greu de luat din număr.

Acestea sunt criteriile de bază după care poți crea o amenajare eficientă pentru un hotel. Dacă te-ai pierdut în detalii, suntem aici pentru a te ajuta.

Descoperă aici portofoliul nostru.

Pentru a lucra împreună, nu doar asupra unui proiect de hotel, contactează-ne!

Related Posts