designer de interior

Loft & elegant house – libertate cu note masculine

Loft & elegant house – libertate cu note masculine

Proiectul acestei case ne-a oferit spații generoase, iar stăpânii ei – câteva rigori pe care să le respectăm. Fiind vorba despre locuința unei familii cu copii, era necesar de a amenaja spațiul în așa mod încât să fie confortabil pentru toți membrii. Dorința soțului era să aibă o amenajare cu accente brutale, cea a soției – să existe note de feminitate. Pentru a îndeplini ambele solicitări în materie de design interior, am pornit din nou în căutarea echilibrului și am identificat câteva detalii ce ne permiteau să creăm armonia mult-dorită. Am creat amenajarea, bazându-ne pe contrapunerea elementelor loft brutale și a celor clasice elegante.

Spațiile largi ne-au permis să încadrăm în locuință toate elementele necesare și să păstrăm starea de libertate, fără a crea impresia de aglomerare a elementelor. Renunțând la decorul masiv și excentric, am ales să finisăm pereții în stilurile solicitate de proprietari. Astfel, pe de o parte avem culori severe și materiale dure precum cărămida și betonul, pe de alta – pereți în nuanțe calme, cu ancadramente clasice.

Am profitat de planificarea neobișnuită a arhitecturii casei și am reinventat portalul ce crea un spațiu comun de tranziție de la parter la etaj. Aici am creat o oază cu note renascentiste: betonul sobru a fost decorat cu capiteluri elegante, rezultatul final arătând spectaculos atât de la parter, unde marchează mijlocul de echilibru între loft și clasic, dar și de la etaj, unde acesta ia rolul unui balcon.

Ca detaliu de transparență, în întreaga locuință am utilizat sticla. La parter, aceasta se regăsește pe ușile dulapurilor de depozitare, a dulapurilor superioare din bucătărie, pe balustradă, dar și ca element ce divizează mica insulă-grădină de sub scări. La etaj, laitmotivul transparenței este continuat în aceeași manieră, însă mai intim, dat fiind faptul că acesta e rezervat dormitoarelor.

Un alt element important al creării atmosferei este iluminatul. Deși foarte prezent, acesta nu captează atenția. Datorită iluminării ascunse în amenajarea interioară, am obținut senzația de continuitate a spațiului. În același timp, am ales corpuri de iluminat foarte simple, minimaliste și subtile, evitând să le facem vedete ale interiorului. Dimpotrivă, acestea vin să sublinieze îndrăzneala prin care au fost îmbinate două stiluri aflate la extreme diferite.

Year: 2019

Size:

Locaation: Chișinău, R.Moldova

Brands:

Team: Marco Ballerini, Alexandrin Buraga, Alina Bodisteanu, Natalia Bedros

Interior Design Concept: AB + Partners

    SHARE:
Let’s talk about your project

Hai sa vorbim despre
proiectul tău!

Suntem pregătiți să vă împărtășim viziunea noastră de design
și vă vom conduce în lumea interesantă a creativității.

Trimite cerere