Unlocked building – adaptive reuse

Bloc rezidențial modern proiect arhitectural AB & Partners

Proiectul de mai jos reprezintă o provocare a transformării arhitecturale pe care noi am acceptat-o, transformând o fostă fabrică de pantofi din Germania într-un bloc rezidențial modern. Clădirea pe care am modernizat-o, de-a lungul istoriei sale a suferit mai multe schimbări.

Structura unitară căreia i-am adus modificări este, de fapt, o fuziune a două blocuri diferite ce prezentau diferențe de înălțime, dar și stilistice. Iată de ce am optat pentru o optimizare la nivel de structură portantă prin intervenții mai puțin invazive. Compartimentarea interioară este executată prin intermediul consolidărilor la nivel structural, care permit amplasarea spațiilor de tip rezidențial într-o fabrică de încălțăminte.

Transformarea spațiului vechi industrial în unul rezidențial modern a presupus, bineînțeles, utilizarea materialelor de ultimă generație, cum ar fi tabla profilată cu coeficienți termoizolanți, hidroizolanți și fonoabsorbanți. De asemenea am optat pentru o fațadă ventilată, care permite circulația aerului din fațadă, ridicând astfel coeficientul termic. Integrat în fațadă avem și un sistem de scurgeri modern.

Proiectul este încadrat în programul funcțional de arhitectură „Adaptive reuse”- program de conversie arhitecturală în care spațiile sunt transformate pentru a fi readaptate unor funcțiuni foarte diferite la nivel radical.

Year: 2020

Area: 2000 m2

Location: Pirmasens, Germany

Team: Alexandrin Buraga, Marco Ballerini, Maxim Sitnic

Architectural Concept: AB + Partners

Proiecte Similare