SE APROPIE TIMPUL EXPOZIȚIILOR DE DESIGN, ÎNCEPE CU TIGULLIO!

Ne place să fin în pas cu noutățile și să explorăm tendințele. Astfel vă oferim cele mai actuale piese în interioarele voastre. Nu există metodă mai bună de a le afla pe toate decât să le vezi și să le experimentezi. Și pentru că a cutreiera toți producătorii e greu, expozițiile de specialitate sunt o cale scurtă și eficientă către atingerea acestui scop. Ca arhitecți și designeri, susținem aceste inițiative, iată de ce, încă de la prima ediție am acceptat să fim Country Ambassador la Tigullio Design District.

În acest an, expoziția adună din nou, în Liguria, în Golful Tigullio, tot ce ține de sectorul designului maritim, spațiile exterioare (de la mobilierul urban până la mobilierul de exterior, prin proiecte legate de mediu, sustenabilitate, tehnologie verde și inovație) și, evident, lumea stilului de viață (de la designul vestimentar la designul interior și multe altele).

Astfel, între 15 și 21 aprilie, nu ezitați să mergeți să savurați designul iconic într-o atmosferă de „dolce vita”, cu peisaje uimitoare. Indiferent dacă ești un designer profesionist, un entuziast al designului sau doar un curios dornic să exploreze noile tendințe, vei găsi aici inspirație și oportunități de networking. Tigullio Design District este mai mult decât un eveniment – este o comunitate vibrantă a creativilor care împărtășesc aceeași pasiune pentru frumos și inovație.

Ce te așteaptă?

Vei putea vizita showroom-urile și producătorii participanți la TDD 2024, cei care vor povesti despre cele mai inovative produse din domeniu. Pe lângă acestea, organizatorii te duc în trecut și îți pregătesc o expoziție dedicată: Design ante litteram, the light chair of Chiavari from the 19th century to today. O expoziție care nu intenționează și nu va fi un punct de sosire, ci mai degrabă un punct de pornire, pentru o serie de obiective mai vizionare care vor evidenția scaunul, Chiavari, Golful Tigullio, regiunea Liguria și Italia însăși ca exportator de frumusețe și valori culturale în lume.

Și pentru că festivalul se desfășoară într-o regiune maritime nu putea lipsi un premiu reprezentativ: Sea Design Award 2024. La cea de-a treia sa ediție, competiția este lansată de “Asociația Culturală Liguria Design” și Nautic One, în cadrul Tigullio Design District, destinată tuturor tinerilor studenți universitari care urmează facultăți de design, în special cele de design nautic și industrial.

Oaspeți din Italia, dar și de peste hotarele ei, tinere talente sau specialiști cu renume, vor da viață unei agende pline de povești, interviuri și prezentări ale lucrărilor lor, aducându-și viziunea de design tuturor celor care vor urmări evenimentul din 2024. Oaspeți din Japonia, Brazilia sau Anglia vor prezenta publicului filozofii și viziuni ce inspiră.  

Pentru mai multe detalii, urmărește site-ul oficial al festivalului: https://www.tigulliodesigndistrict.com/

Related Posts