SECRETE DE DESIGN: STIL ȘI PROFUNZIME ÎN CULORI PASTELATE

Utilizarea culorilor calme și pastelate este una dintre cele mai dese solicitări ale clienților noștri. Iar crearea interioarelor în aceste nuanțe poate fi o adevărată provocare. În primul rând pentru că fiecare interior trebuie să fie individual, deci să nu repete patternul altora. În al doilea – pentru că, utilizând aceeași gamă cromatică, riști să creezi spații plate. Ei bine, nu e și cazul nostru. Și asta pentru că utilizăm câteva trucuri ce ne garantează echilibru vizual și stilistic.

Stratificarea culorilor

Una dintre cele mai eficiente modalități de a adăuga profunzime spațiului este prin stratificarea culorilor pastelate. În loc să folosiți o singură nuanță de pastel în întreaga cameră, încercați să combinați mai multe nuanțe similare sau complementare. De exemplu, puteți folosi un bej pastel pal pentru pereți, în timp ce accentele de maro prăfuit sau nisipiu pot fi adăugate prin textile sau accesorii.

Jocul de lumini și umbre

Lumina naturală și artificială poate influența în mod semnificativ percepția culorilor pastelate într-un spațiu. Pentru a adăuga volumetrie și dimensiune, amplasați sursele de lumină în mod strategic pentru a crea zone de lumină și umbre. Această tehnică poate evidenția detaliile arhitecturale și poate adăuga adâncime în spațiu.

Texturi și materiale

Încorporarea diferitelor texturi și materiale în designul interior poate aduce un nivel suplimentar de interes și profunzime într-un spațiu cu culori pastelate. Folosiți materiale precum lemnul, piatra naturală sau texturile țesăturilor pentru a adăuga contrast și textură. De exemplu, un perete cu finisaj texturat sau o draperie efemeră poate oferi un element vizual interesant într-o cameră dominată de culori pastelate.

Minimalism cu accente

Unul dintre cele mai importante aspecte ale designului interior cu culori pastelate este menținerea unei estetici rafinate și minimaliste. Evitați supraîncărcarea spațiului cu prea multe elemente și accesorii. Optați pentru piese de mobilier cu linii curate și simplitate în design pentru a păstra echilibrul și armonia în întreaga încăpere. Totuși, la solicitare, puteți integra subtil elemente clasice.

Culorile pastelate oferă un cadru ideal pentru exprimarea creativității în designul interior. Prin aplicarea acestor trucuri de design, puteți transforma cu ușurință orice spațiu într-un loc plin de stil, volumetrie și profunzime, în timp ce mențineți atmosfera relaxantă și reconfortantă specifică acestor nuanțe.

Related Posts