STUDIU DE CAZ: REMODELAREA ESTETICĂ A FAȚADEI | VILLA IN SUCEAVA

E absolut natural să te plictisești de același aspect estetic al lucrurilor, iar arhitectura nu este o excepție. Atunci când vă gândiți să vă renovați casa sau clădirea, una dintre primele decizii importante pe care trebuie să le luați este legată de stilul arhitectural pe care doriți să-l adoptați. Tendințele arhitecturii contemporane sunt versatile, concentrându-se pe personalitatea beneficiarului. Totuși, când e vorba de un redesign al fațadei, există limite impuse de o structură deja existentă, iar intervențiile trebuie absolut corelate cu aceasta. Așa a fost și în cazul acestei VILLE DIN SUCEAVA.

Revalorificarea formelor

Locuința, cu trăsături caracteristice pentru arhitectura tradițională, își avea volumetria inspirată din designurile și materialele utilizate în trecut. Casele tradiționale sunt adesea caracterizate prin simetrie și detalii arhitecturale caracteristice pentru o anumită perioadă de timp. Aceste caracteristici conferă o senzație de căldură, confort și familiaritate. Totuși, beneficiarul nostru își dorea un aspect actualizat. Astfel, am adoptat o abordare definită de linii curate, forme geometrice simple și utilizarea materialelor industriale precum sticla, metalul și betonul. Spațiile moderne sunt adesea deschise, luminoase și minimaliste, punând accent pe funcționalitate și eficiență.

Detalii noi cu personalitate

Am păstrat volumetria de bază clară, dar am avut mici intervenții la nivel de detalii. Ne-am permis să adăugăm geometrie spațiului prin intermediul extinderii parterului într-un perete exterior, ce divizează curtea în două. În același timp, am adăugat la balconul de la etaj piloni din lemn, ce susțin ideea naturaleței și cea de subliniere a înălțimii.

Materiale ce fac diferența

Am înlocuit tencuiala cu o îmbinare de materiale. Partea din față a parterului și structura exterioară au fost finisate cu piatră. Restul fațadei am păstrat-o gri, ceea ce ne-a permis să creăm o bază de integrare armonioasă a altor elemente. În același timp, era necesar să evităm crearea unui aspect sumbru și greu. Aici ne-a venit în ajutor sticla. Tot la parter, am lărgit geamurile, creând echilibru pe verticală. Datorită transparenței pe care o oferă, materialul dă lejeritate locuinței. Balustrada din sticlă, de la etaj, ne-a permis să dăm continuitate verticalității. Astfel, am creat un joc al liniilor. 

Related Posts