3 METODE SĂ RĂMÂI MEREU INSPIRAT

Ca designer de interior, este important să fii mereu informat cu cele mai recente tendințe și inovații în domeniu. Deși noțiunile de bază rămân mereu aceleași, conotațiile pe care le atribuim loc se schimbă odată cu timpul. Luxul contemporan nu mai este echivalent cu cel pe care și-i imaginau locuitorii Palatului Versailles. Iată de ce, actualizarea continuă a trendurilor este un must al profesiei. Pentru a putea crea interioare ce impresionează trebuie să găsești continuu surse noi de inspirație. Iată 3 metode prin care poți face acest lucru:

1 Vizitează expozițiile de design

Expozițiile pot deveni o sursă infinită de inspirație. Mai ales cele devenit deja iconice. E un noroc să ajungi la Slone de Milano, unde brandurile își prezintă colețiile noi, setând diecțiile în designul înterior. Nu rămâne în urmă nici Maison&Objet sau expozițiile de artă locale. În afară de evenimentele dedicate exclusiv designului, să știi că inspirație poți găsi în orice loc în care arta stă la loc de cinste. Vernisajele de pictură sau fotografice, decorațiile unui spectacol de teatru sau scenpgrafia unui film, de asemenea, îți pot oferi forme și combinații noi de nuanțe ce vor dau un nou suflu unui proiect de design interior.

2 Participați la cursuri și conferințe de specialitate

Participarea la cursuri și conferințe de specialitate este o modalitate excelentă de a-ți dezvolta abilitățile și cunoștințele în domeniul designului interior. Acesta este, de asemenea, o oportunitate de a întâlni alți profesioniști și de a împărtăși experiențe și idei. O experiență de acest tip a fost pentru echipa AB+Partners conferința Share Architects, unde nu doar că am fost în public, dar și am prezentat proiectul nostru Toro Center.

3 Urmărește specialiști și platforme de specialitate

Rețelele sociale precum Instagram, Pinterest și Facebook sunt o sursă excelentă de inspirație și de informații. Reprezentând la etapa actuală o modalitate de expunere a portofoliului, aici poți urmări ce proiecte creează companiile și specialiștii pe care le admiri. La acestea se adaugă platfomele de specialitate precum Behance, Archidaily sau Archilovers. Sunt surse pe care găsești zeci de idei implamentate, dar și noutăți ale domeniului. Poți studia experiențele altora și extrage idei care ți se potrivesc. O sursă de inspirație pentru tine poate fi portofoliul nostru, în care îți oferim săptămânal o doză de energie. Și urmărește și blogul nostru pentru mai multe informații utile.

Iar dacă vrei să îți creăm interiorul, contactează-ne!

Related Posts