ACTUALIZAREA TRECUTULUI: DESIGNUL INTERIOR ÎN MONUMENTELE ISTORICE

Au o alură aparte și un aer plin de noblețe. Monumentele istorice reprezintă nu doar valoare arhitecturală, ci și una culturală. Acestea evocă argumentul patrimoniului, iar acest lucru le crește prețiozitatea. Aceste beneficii estetice și semantice vin la pachet cu o doză mare de restricții și responsabilitate. Asemenea proiecte trebuie să îmbine esteticul și funcționalitatea, fără a intervenții la nivel de structură. În activitatea AB+Partners au fost câteva proiecte care au marcat acest segment al designului interior.

VILA ȘUȚU

Localizată pe malul Mării Negre, cu design puternic influențat de motive orientale, Vila Șuțu necesita o ancorare în realitatea secolului 21. Acest proiect de design interior este ilustrarea unei fuziuni de timpuri. Pe de o parte am conservat trăsăturile caracteristice epocii din care provine prin păstrarea detaliilor estetice autentice integrate în designul interior al vilei. Pe de altă parte am integrat mobilier modern, cu linii modeste. Pentru a interconecta trecutul și prezentul, am împrumutat din ornamentele balustradei și le-am transpus pe uși. Astfel am creat o armonie interioară în care atmosfera are note de melancolie timpurie și viziunile unui lifestyle modern

VILA DEMETRIADE

Dacă în cazul anterior am abordat spațiul prin prisma rezidențialului, în acest caz, vila istorică urma să găzduiască showroom-ul Florentino Delure. Acest lucru a presupus crearea mai multor zone funcționale, din nou, fără intervenții. A fost necesară menținerea intactă a structurii și integrarea unor elemente contemporane în interior. Am păstrat elementele de epocă: pardoseala din parchet, ancadramentele și balustrada din lemn. În același timp, am adăugat mobilier cu linii simple pentru a oferi un touch contemporan atmosferei. Astfel, showroom-ul Florentino Delure împrumută din aerul aristocrat al unei vile urbane istorice și o combină cu cel al unui lifestyle modern.

VILA ÎN ZONA ISTORICĂ DOROBANȚI

Acest proiect este reprezentarea stilului clasic. Aici, elementele noi merg mână în mână cu detaliile existente ale vilei.

Întreg interiorul este dominat de motive luxoase. Ancadramentele complexe, stofele pretențioase și detaliile aurii duc spațiul în extremitățile clasicului, iar imprimeurile animaliere îi oferă o doză de extravaganță. Corpurile de iluminat clasice, cu ornament generos, devin indispensabile pentru o atmosferă nobilă și, în același timp excentrică.

VILĂ ÎN CENTRUL ISTORIC AL BUCUREȘTIULUI

În acest caz nu mai vorbim despre designul interior, ci despre cel al exterior. Având la bază proiectul fațadei inițiale, am actualizat construcția, îmbinând piatra caracteristică arhitecturii istorice cu plăcile din fibrociment. Astfel, am conservat fațada ca exemplu emblematic de rezistență a creației în timp și am introdus în concept elemente cu linii stricte, ce îl integrează în curentul modern.

Elementului central de pe fațadă, căruia i s-au redat formele clasice inițiale, i-am adăugat elemente minimaliste care, prin contrast, evidențiază valoarea construcției. Balustradele de sticlă și gama coloristică neutră continuă linia contemporană de contrast, totul fiind subliniat de iluminat exterior subtil.

Serviciile noastre de design interior te pot scuti de dilema acestor detalii. Îți proiectăm și realizăm proiectul meticulos.

Pentru a te convinge că suntem cei de care ai nevoie, descoperă portofoliul nostru.

După ce te-ai convins, contactează-ne!

Related Posts