ILUMINATUL PERIMETRAL ÎN ARHITECTURĂ – REDEFINIREA SPAȚIULUI

Cu liniile simple și volumetria complexă ne-am familiarizat demult. Tendințele arhitecturii contemporane le aduc în prim plan, stabilindu-le în topul solicitărilor beneficiarilor noștri. Totuși, abordarea individuală pe care o avem presupune și o augmentare a impresiilor și impactului. În cazul arhitecturii, unul dintre trucurile noastre preferate este iluminatul perimetral. Această tehnică elegantă oferă posibilitatea de a transforma spațiile în adevărate opere de artă, accentuând detaliile arhitecturale și creând o atmosferă captivantă. Astfel, lumina se transformă dintr-o necesitate funcțională într-o formă subtilă de artă în arhitectură.

Iluminatul perimetral – ce îl face special?

Iluminatul perimetral implică plasarea luminilor în jurul perimetrului unei zone sau a unui obiect, evidențiind contururile și detaliile sale. Este o tehnică subtilă, dar impactantă, care adaugă adâncime și dramatism spațiilor arhitecturale.

Accentuarea detaliilor arhitecturale

Prin iluminatul perimetral, elementele arhitecturale precum arcadele, cornișele, ferestrele și coloanele devin puncte focale. Lumina discretă evidențiază contururile și formează umbre subtile, adăugând un strat de complexitate și eleganță.

Atmosferă și ambianță unică

Iluminatul perimetral joacă un rol esențial în crearea atmosferei într-un spațiu. Poate transforma o intrare într-un punct de atracție nocturn sau poate conferi un aspect sofisticat fațadelor clădirilor. Culoarea și temperatura luminii pot influența starea de spirit, oferind o experiență vizuală unică.

Versatilitate în designul interior și exterior

De la clădiri rezidențiale la spații comerciale și monumente, iluminatul perimetral se adaptează cu ușurință la diverse medii. Este un instrument versatil care poate fi utilizat atât în interior, subliniind contururile mobilierului sau ale decorațiunilor, cât și în exterior, pentru a evidenția linii arhitecturale impresionante.

Formă de artă funcțională

Iluminatul perimetral adaugă o dimensiune nouă în designul arhitectural, transformând spațiile în povești vizuale. De la sublinierea detaliilor la crearea de atmosferă și identitate spațială, această tehnică subtilă reprezintă o formă de artă funcțională care contribuie la frumusețea și unicitatea fiecărui proiect arhitectural.

Descoperă aici mai multe proiecte de arhitectură, semnate de AB+Partners, fiecare cu o dinamică aparte, în care personalizarea și accentele sunt un must.

E abordarea pe care o avem pentru fiecare proiect, așa că pentru a obține funcționalitatea combinată cu estetic, contactați-ne.

Related Posts