LIVINGUL – PLANIFICARE, AMENAJARE, FUNCȚIONALITATE

Știați că ideea livingului contemporan se trage încă din timpurile nobilimii, când Marile Case aveau o cameră destinată oaspeților, în care erau doar două elemente: un cămin și canapea sau fotolii aranjate cu fața spre el? E adevărat că acest concept a suferit modificări, iar în varianta modernă această cameră a căpătat mai multe funcțiuni, dar și posibilitatea de a integra diferite elemente în același spațiu. Iată de ce planificarea livingului necesită din ce în ce mai multă atenție.

Living aparte sau open space?

Pentru a decide ce tip de configurație ți se potrivește trebuie să ții cont de câțiva factori. Livingul a fost perceput decenii bune ca spațiu dedicat exclusiv relaxării, iar unii încă sunt adepții acestei idei. Aici există două avantaje mari:

  • ai parte de intimitate, dat fiind faptul că bucătăria și sufrageria sunt izolate. Astfel, în momentul în care ceilalți membri sunt ocupați cu gătitul bucatelor sau stau la taclale, nu te deranjează.
  • mirosurile bucatelor nu vor pătrunde în spațiul de relaxare.

Dacă vrei să păstrezi transparența spațiului, optează pentru uși din sticlă, cum am făcut noi în proiectul GRAY MINIMALIST HOUSE

Totuși, evoluția tehnologică, stimulată de fenomenele sociale, a condiționat fuzionarea celor trei zone. Este și varianta pentru care optăm cel mai des în proiectele noastre. De ce? Pentru că:

  • lipsa pereților între bucătărie, sufragerie și living oferă transparență spațiului, deci și o senzație de libertate.
  • chiar dacă membrii sunt ocupați cu diferite activități, interacțiunea și socializarea devine facilă. Astfel acest spațiu devine unul care unește.

Funcționalitate

Indiferent de opțiunea pe care o alegi trebuie să te asiguri că toate elementele sunt corelate ca dimensiuni și funcțiuni. Acest lucru înseamnă:

  • prevede absolut toate scenariile de utilizare a spațiului, astfel încât să poți vedea traseele utilizate. La modul ideal, piese de mobilier amplasate în centru ar trebui să fie posibil de evitat din orice parte a camerei, fără efort.
  • ține cont de dimensiunile camerei când alegi mobilierul. În caz contrar riști nu doar să nu poți stabili traseele și accesul, dar și să creezi iluzia lipsei de spațiu sau disproporției.
  • ai grijă la materialele pe care le alegi. Dat fiind faptul că livingul este un spațiu intens utilizat, acestea trebuie să fie rezistente, durabile și ușor de întreținut.

Amplasarea mobilierului

La acest capitol mult depinde de modul în care va fi utilizat spațiul. Oricum, regula principală e să găsești centrul de atenție a locuinței și să îl valorifici. Dacă obișnuiți să organizați seri cinematografice, când întreaga familie stă în fața televizorului, atunci veți avea nevoie de o canapea largă concentrată înspre ecranul acestuia. În cazul în care preferați jocurile de masă, o măsuță de cafea largă și mobilierul concentrat înspre ea vă sunt indispensabile.

Lucrurile stau mult mai ofertant când arhitectura e generoasă și îți oferă geamuri panoramice și priveliști uimitoare de cealaltă parte a lor. În aceste cazuri, în care merită valorificat și acest aspect, poți conta pe canapea! Și ai două variante: poți opta pentru o canapea modulară, ce îți oferă posibilitatea să îi schimbi configurația sau pentru o canapea panoramică, care în fond reprezintă o insulă cu spetează pe mijloc. În așa mod ai acces vizual la întreaga cameră.

Serviciile noastre de design interior te pot scuti de dilema acestor detalii. Îți proiectăm și realizăm proiectul meticulos.

Pentru a te convinge că suntem cei de care ai nevoie, descoperă portofoliul nostru.

După ce te-ai convins, contactează-ne!

Related Posts