RESUSCITAREA ISTORIEI: CUM SĂ CREEZI UN INTERIOR MODERN ÎNTR-UN MONUMENT DE ARHITECTURĂ

De cele mai dese ori, restaurarea și reintegrarea în circuit a monumentelor de arhitectură are loc ținându-se cont de caracteristicile epocii. Aceasta pare cea mai sigură și corectă cale de a reda viață unui asemenea tip de spațiu. Totuși, originalitatea mereu s-a ascuns în spatele curajului și a trecerii dincolo de preconcepții. Pentru a aduce în actualitate interiorul, dar și pentru a conserva atmosfera, putem apela la câteva trucuri. Noi le-am aplicat în cazul proiectului HISTORY AND CONTEMPORARY: AUTHENTIC DESIGN.

1 Conservarea elementelor existente

Este criteriul obligatoriu. În cazul în care pe interior avem detalii arhitecturale și estetice autentice, acestea trebuie valorificate. În cazul nostru, am avut câteva elemente esențiale: geamurile și colurile dintre camere cu influențe orientale, balustrada cu ornamentele specifice, tavanul din camera de relaxare și cel din living, balconul interior și finisajul pereților din  zona de zi. În fiecare dintre aceste cazuri an urmat cu strictețe canoanele restaurării. Pornind de la texturile și cromatica acestora am gândit întregul proiect de design interior. Astfel am optat pe finisaje care se combină cu cele existente și culori complementare celor utilizate în varianta originală a amenajării.

2 Împrumutarea motivelor

Oricât de contemporană nu ți-ai dori să fie amenajare, abordarea proiectului trebuie să aibă loc prin prisma congruenței și contopirii stilistice. În cazul reamenajării vilei istorice la care am lucrat, am realizat acest lucru prin preluarea detaliilor estetice deja existente. Ușile interioare, dar și cele panoramice, care dau spre interiorul curții, repetă fidel ornamentele balustradei originale. Un alt detaliu pe care l-am împrumutat a fost pattern-ul brâului de pe pereți. Am introdus aceleași forme și linii în draperiile din întreaga casă.

3 Renunță la clasic, dacă nu e vorba de restaurare autentică

Când spunem spațiu istoric, parcă de la sine vine în minte stilul clasic. Această formulă stilistică, însă, e valabilă doar în cazul unei restaurări fidele. Dacă vrem o amenajare actuală, trebuie să depășim această graniță și să oferim spațiului comoditatea contemporaneității. Echilibrul rămâne și aici baza amenajării. Utilizând deja câteva detalii existente, pe care le-am menționat mai sus, am păstrat autenticitatea spațiului. Pentru acrea o atmosferă confortabilă am optat pentru mobilier masiv, modern, însă am evitat liniile stricte. Finisajele moderne își aduc și ele contribuția la crearea unui natural de poveste contemporană.

Serviciile noastre de design interior te pot scuti de dilema acestor detalii. Îți proiectăm și realizăm proiectul meticulos.

Pentru a te convinge că suntem cei de care ai nevoie, descoperă portofoliul nostru.

După ce te-ai convins, contactează-ne!

Related Posts