preturi design interior chisinau

Gafencu 49 Penthouse – Cum să aduci eleganța secolului 18 în lumea modernă?

Eleganța și stilul rafinat al detaliilor unei încăperi ne duce cu gândul la secolele trecute, când neoclasicismul dicta toate tendințele în materie de arhitectură și amenajare a palatelor și conacelor. În comparație cu stilul extravagant și plin de detalii mărunte a faimosului Rococo, neoclasicismul este mai modest și mai liniștit în materie de nuanțe și linii bine definite. În combinație cu o lumină potrivită, toate acestea adaugă spațiu și atractivitate oricărui dormitor sau sufragerii.

În ziua de azi, tot mai mulți designeri de interior optează pentru stilul neoclasic, datorită luxului și fineții sale. Pentru a schimba conceptul unui apartament ordinar, am hotărât să aducem acest stil în imobilele de tip Penthouse, creând o imagine bogată și exclusivistă. Astfel, proiectul Gafencu 49 Penthouse a devenit o adevărată bijuterie în materie de design interior neoclasic. Aici, am folosit o varietate largă de materiale și texturi decorative, pentru a crea o imagine în culori neutre, combinate cu nuanțele plăcute de gri și maro ale mobilierului.

Încă de când Italia era considerată centrul neoclasicismului arhitectural, tendința de a scăpa de detaliile suplimentare și inutile a condus la o abordare simplistă a acestui stil. De aceea, prin prisma istoriei sale,  ne-am străduit să nu facem abuz de detalii extravagante și în același timp să aducem concepte noi în percepția serviciilor de design interior din Moldova.

Acuratețea și bunul simț al proporțiilor nu au fost o sarcină grea pentru echipa noastră. Reieșind din faptul că neoclasicismul nu tolerează excesul pieselor de mobilă, flori sau alte decorațiuni, am optat pentru elemente clasice de mobilier și le-am evidențiat utilitatea, chiar dacă acestea se află într-o zonă  bine definită și nu necesită un spațiu suplimentar.

Ca să ajungem la rezultatul scontat, am ales cu grijă paleta de culori și materialele pentru a reda spațiului stilul și eleganța neoclasicismului din secolul 18, asortat cu modernismul timpurilor noastre. Designul interior modern, cu accente de eleganță și culori calde, conferă, per ansamblu, o ambianță plăcută în tot apartamentul.

Am acordat o deosebită atenție camerelor de baie. Cu un finisaj din marmură, băile reprezintă un adevărat joc al nuanțelor proaspete de alb și gri. Un element de surpriză, dar și de admirație, este imaginea picturii „Nașterea lui Venus” din epoca Renașterii pe peretele unei camere de baie. Acest detaliu, imposibil de omis, definitivează stilul neoclasic și conferă o notă de rafinament încăperii.

Echipa de profesioniști de la AB + Partners a depus un efort maximal pentru a ridica proiectul „Gafencu 49 Penthouse” la standardele locuințelor de lux din marile capitale ale lumii, cu ajutorul designului interior arhitectural inedit și nobleței neoclasice. Cu siguranță a fost atins scopul acestui proiect și anume satisfacerea dorințelor tuturor rezidenților care au beneficiat de aceste apartamente de tip penthouse. Prin creativitate și valorificarea stilului neoclasic, ne-a reușit să aducem eleganța istorică în mediul contemporan al arhitecturii.

Related Posts