High End Apartments

The project below is a fresh look at urban life. Our goal was to give a new breath to the area through minimalist lines and integration into the context. We gave up the classic rectangular boxes and used a complex shape, balanced by a simple geometry of the block. Although we have a limited land lot, the project complies with all necessary technical and aesthetic rigours, so we managed to design not only residential spaces, but also parking spaces, as well as a playground.

We used large windows to provide each apartment with natural light and they offer a light look to the façade. The ephemerality is also ensured by the balustrades of the balconies for which we used glass, but also by the colour range of the façade.

Thus, as usual, we combined in the project a smart urban integration and a modern look, which protects and improves the experience of the urban area, with emphasis on functionality, aesthetics and the nature of the environment.

Year: 2020

Surface: 5000 m2

Location: Chisinau, Republic of Moldova

Team: Alexandrin Buraga, Marco Ballerini, Nicoleta Jelihovschi

Architectural Concept: AB + Partners

Related Projects