Biroul de acasă – reflectarea propriei personalități

Pe timp de pandemie, autoizolare și lucru de la distanță, am simțit toți necesitatea unui spațiu în care să putem activa comod și în liniște. Soluția perfectă pentru a-l obține este amenajarea unui birou acasă. Imaginează-ți cum ar fi să-ți concentrezi toată informația, instrumentele și concentrarea de care ai nevoie pentru lucru într-un singur loc, în care poți obține izolare și echilibru. E perfect, nu-i așa? Iar pentru ca biroul tău să fie comod și ergonomic, îți recomandăm să ții cont de câteva detalii.

1) Spațiul

Este tipul de spațiu care îți permite luxul unei amenajări în doar câțiva metri pătrați și asta pentru că nu ai nevoie de foarte multe elemente. Lista strictului necesar se limitează la o masă, un scaun, o bibliotecă și calculator – e atât de simplu încât, dacă nu ai o cameră pe care să o rezervi în exclusivitate biroului, îl poți amenaja în dormitor, spre exemplu. De cele mai dese ori, această soluție se implementează în cazul copiilor, pentru a le asigura spațiu de lucru, însă nu o neglija dacă e nevoie pentru amenajare unui birou pentru adulți.

În cazul în care un spațiu pe care să îl dedici biroului, totul se simplifică. Mai mult, ai câteva variante. Dacă odaia e mică, atunci utilizezi o schemă clasică în care pe un perete montezi biblioteca, în restul spațiului îți așezi masa de birou și scaunul și, în mod ideal, un fotoliu pentru relaxare sau partenerii pe care ești dispus să îi primești acasă.

În cazul unui spațiu mai generos, în formula de interior design se adaugă zonarea și, evident, un spațiu de relaxare. La fel ca în exemplul de mai jos, poți opta pentru mobilier mai masiv, a cărui note de lux vor da, cu siguranță, noblețe spațiului. Sau poți adăuga o canapea în loc de fotoliu. Atât timp cât suprafața îți permite, poți lăsa fantezia să zboare.

2) Mobilierul

După ce ai identificat schema de amenajare perfectă pentru birou, trebuie să alegi cele mai importante detalii ce urmează să le încadrezi în concept – piesele de mobilier. Principalul obiectiv pe care trebuie să-l atingi prin alegerile tale este confortul.

Scaunul este piesa de rezistență a biroului, așa că alege-l pe cel care să-ți garanteze cea mai bună stare, o poziție corectă și productivitate. Optează pentru un scaun de birou ergonomic, care să se adapteze formei corpului tău pentru a-ți oferi susținerea optimă și a menține o poziție corectă. În același timp ai grijă ca acesta să se încadreze armonios în amenajare. Optează pentru o masă de birou cu sertare sau alte spații de depozitare. Aceasta îți va permite să păstrezi spațiul cât mai organizat: Adaugă și alte spații de depozitare în cazul în care simți necesitatea.

În ceea ce privește restul mobilierului, la care nu vei petrece ore în șir lucrând, urmărește ca acesta să se încadreze bine stilistic în spațiu și să îți creeze o senzație de comoditate.

3) Lumina

Alege lumina naturală! Poziționează astfel mobilierul, încă să ai în apropiere fereastra și un flux natural de lumină. Lumina va stimula productivitatea și va oferi comoditate. Optează pentru perdele și draperii în nuanțe deschise.

Rolul iluminatului artificial este incontestabil. Ține cont de faptul că pentru birou se potrivește lumina neutră și asigură-te că zona de lucru este bine iluminată. Chiar și așa, în zona de odihnă, poți adăuga iluminat zonal cu nuanțe calde.

4) Personalizare

Începe prin a alege culori care îți sporesc creativitatea și îți dau energie. Continuă prin a personaliza spațiul cu obiecte și decorațiuni care te inspiră. Et voila – ești gata de lucru! Descoperă întregul nostru portofoliu!

Related Posts