LIVINGUL: AMENAJARE STILATĂ ȘI FUNCȚIONALĂ

Livingul este unul dintre spațiile care necesită foarte multă atenție, or trebuie să fie un spațiu multifuncțional. Complexitatea acestei camere dictează o abordare riguroasă, totul fiind legat de cât de mult spațiu avem la dispoziție. Zonarea inteligentă începe cu determinarea funcțiunilor pe care vrem să le dăm livingului. În paralel, trebuie să determinăm stilistica și să corelăm totul într-un concept echilibrat. Așa cum am făcut și în cazurile de mai jos, oferind fiecăruia dintre ele o armonie estetică și multă funcționalitate.

Living contemporan – mereu în tendințe

A fi mereu în pas cu tendințele înseamnă a crea un lifestyle actual. Este stilul care permite fără rezerve să creezi ceva impresionant, mai ales dacă ai suficient spațiu, iar în cazul dat avem. Livingul acestui penthouse a preluat două funcțiuni importante: 1 – cea de spațiu de relaxare și 2 – legătura dintre diferite zone ale locuinței. Un spațiu generos nu înseamnă un spațiu ce trebuie să conțină un amalgam de elemente. Principalul avantaj al spațiilor mari este că poți să lași totul foarte aerisit, stabilind clar accente în interior – fapt binevenit într-o amenajare contemporană.

În cazul nostru observăm cum, datorită înălțimii camerei, geamului panoramic, dar și datorită funcțiunilor puține la număr, am obținut o efemeritate pe care am accentuat-o cu elemente masive. Canapeaua impunătoare, corpul de iluminat suspendat cu gabarite, de asemenea generoase, dar și peretele placat integral cu lemn devin elemente în jurul cărora se concentrează atmosfera. Totul este completat de un fotoliu succint și o doză de vivacitate pe care o oferă plantele.

Living cu note clasice luxoase

În cazul acestei amenajări avem substanțial mai puțin spațiu, iar datorită acestui fapt, am creat un open space ce unește în sine toate spațiile de zi. Livingul servește drept spațiu de odihnă, îmbinând în sine sufrageria și spații de depozitare, dar și spațiu de relaxare. Liniile moi ale mobilierului și nuanțele pastelate ale interiorului sunt completate de corpurile de iluminat masive, ce devin adevărate bijuterii le spațiului.

De fapt, în cazul acesta vorbim despre o amenajare neoclasică. Iar printre elementele iconice ale acestui stil putem enumera și masa și scaunele. Atmosfera este susținută și de ancadramentele de pe pereți și tavan, dar și de peretele accent, pe care putem observa cu ușurință un joc geometric de linii aurii, ce dau o notă de lux.

Living laconic

Bineînțeles ca nu vorbim despre un minimalism pur, or cazurile în care acesta se manifestă în varianta lui clasică sunt rare. Chiar și așa, vedem cum interiorul este succint, fără decor din abundență. Și în acest caz avem un open space, însă, datorită spațiului mai generos decât în exemplul precedent, bucătăria nu este deloc vizibilă, iar sufrageria este izolată vizual de spațiul livingului.

Mobilierul în culori reținute, absența covorului, geamurile largi și liniile discrete ne-au permis să ne abatem de la cromatica de pasteluri deschise pentru care optează de obicei clienții. Deși corpul de iluminat constituie un evident accent estetic, acesta este realizat, de asemenea, în forme minimaliste și nu îngreunează interiorul.

INTERIOR DESIGNER ADVISE

Gabriela Nacu, designer de interior, AB+Partners

„ Un spațiu de locuit confortabil ţine de dispunerea corectă a zonelor (de divertisment, de relaxare, de conversaţie) și construirea unei camere practice care poate stimula atât din punct de vedere vizual cât şi funcțional. O cameră de zi perfectă ar trebui să tachineze şi să încânte ochiul într-un mod plăcut şi distractiv, şi în acelaşi timp să răspundă nevoilor personale. Elementele funcţionale includ confortul spaţiului, aspectul mobilierului, frecvenţa traficului și activităţile de divertisment. Menirea unei camere de zi este, după cum îi spune şi denumirea, de a servi ca spaţiu de socializare, conversaţie, relaxare şi destindere, însă dacă amplasarea pieselor de mobilier este prost gândită, camera nu va servi scopului său. Schema de culori şi părţile componente ale mobilierului joacă un rol decisiv în starea de spirit generală a încăperii, acestea făcând diferența între o cameră de zi confortabilă și una izolată şi stingheră.

Camerele de zi au dreptul esenţial de a fi atât simple, nepretenţioase şi familiare cât şi prietenoase, intime şi naturale. Adoptaţi un stil personal, propriu, fiţi voi înşivă, şi îndrăzniţi să concepeţi un spaţiu impresionant.”

Related Posts